FIFA: HNS neće snositi sankcije zbog navijačkih ispada na Svjetskom prvenstvu

FIFA: HNS neće snositi sankcije zbog navijačkih ispada na Svjetskom prvenstvu

FARE je prijavio hrvatske navijače zbog navodnih antisemitističkih i rasističkih natpisa, ali iz Züricha poručuju da nemaju dovoljno dokaza

Hrvatski navijači/Getty Images

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) objavila je danas u službenom priopćenju da Hrvatski nogometni savez neće snositi nikakve sankcije zbog antisemitističkih ispada navijača tijekom utakmica Svjetskog prvenstva.

U službenom priopćenju stoji kako nije bilo dovoljno elemenata za pokretanje službenog postupka protiv HNS-a, ali i Ruskog nogometnog saveza, koji se također našao pod istragom zbog prijave organizacije FARE (Football Against Racism in Europe). Iz FIFA-e su također poručili kako će vrlo pažljivo pratiti ponašanje navijača na preostalim utakmicama u Brazilu.

„Ostajemo posvećeni politici nulte tolerancije na bilo kakav oblik diskriminacije. To je dio FIFA-inog statuta“, navodi se u priopćenju iz Züricha.

Podsjetimo, FARE je tijekom utakmica hrvatske nogometne reprezentacije uočio antisemitističke i rasističke natpise, na što je odmah pismeno upozorio nadležne u FIFA-i. Ranije tijekom tjedna optužbi je oslobođen i Meksički nogometni savez čiji su navijači na utakmicama skandirali homofobne povike.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.