FIFA: Josipu Šimuniću deset, Mandžukiću utakmica kazne!

FIFA: Josipu Šimuniću deset, Mandžukiću utakmica kazne!

Šimunić je kažnjen jer je nakon utakmice protiv Islanda uzeo mikrofon i vikao "Za dom" na što je publika odgovorila "spremni"

Josip Šimunić/Getty Image

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) kaznila je Josipa šimunića s deset utakmica zabrane nastupa i tako praktički okončala njegovu reprezentativnu karijeru. Dobra vijest jest da je Mario Mandžukić zbog crvenog kartona kojega je zaradio protiv Islanda dobio samo utakmicu kazne što znači da će propustiti samo otvaranje protiv Brazila.

Šimunić je kažnjen jer je nakon utakmice protiv Islanda uzeo mikrofon i vikao “Za dom” na što je publika odgovorila “spremni”. Nogometaši Dinama tako je praktički zaključio reprezentativnu karijeru budući da će osim Svjetskog prvenstva propustiti i veći dio kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine.

Šimunić je ujedno kažnjen s 30 tisuća švicarskih franaka i ne smije biti na stadionu tijekom odigravanja Svjetskog prvenstva. FIFA je naglasila da se radi o kazni koja je izrečena u skladu s Poveljom o borbi protiv rasizma i diskriminacije. Međunarodna federacija ima nultu stopu tolerancije na rasizam.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.