FIFA kaznila West Ham, ali uspjela mu samo ‘smanjiti dobit’

FIFA kaznila West Ham, ali uspjela mu samo ‘smanjiti dobit’

Engleski West Ham morat će se odreći dijela dobiti od prolaska u sljedeće kolo FA kupa. FIFA ih je, naime, kaznila zbog nepuštanja igrača na Afrički kup nacija...

Foto: commons.wikimedia.org/Marcello Casal Jr./ABr

Krovna svjetska nogometna organizacija počela je pokazivati klubovima i igračima da više neće moći tek tako lažirati ozljede i otkazivati nastupe svojih igrača u nacionalnim selekcijama.

Na svojoj će koži to najbolje osjetiti engleski premierligaš West Ham, kojega je FIFA kaznila s čak 71 tisućom funti zbog eskiviranja nastupa Diafre Sakha za reprezentaciju Senegala na Afričkom kupu nacija.

Premda su senegalskome savezu službeno javili kako je Sakha ozlijeđen, Senegalac je 25. siječnja istrčao na teren u ogledu FA kupa protiv Bristola te je, ušavši s klupe za rezerve, pet minuta prije kraja susreta čak i zabio pobjednički pogodak.

Ironično je, ipak, kako je kazna provedena u djelo. West Ham će natjecanje u FA kupu nastaviti i dalje (premda se raspravljalo čak i o izbacivanju), a od svog će Saveza na konto primiti 90 tisuća funti nagrade za prolazak u iduće kolo. Računica je jasna…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.