FIFA ljestvica: Hrvatska za dlaku izbjegla status nenositelja!

FIFA ljestvica: Hrvatska za dlaku izbjegla status nenositelja!

Hrvatska je kao i prošli mjesec ostala na 18. mjestu, a samo pet mjesta iza nje nalazi se najpoželjniji protivnik, Sjeverna Irska.

Foto: Andro Turina

Hrvatska nogometna reprezentacija ostala je na 18. mjestu najnovije FIFA-ine ljestvice koja je objavljena u ponedjeljak nakon što su prošli tjedan završene kvalifikacije za SP 2018. u Rusiji.

Vodeća je i dalje Njemačka,  drugi je Brazil, a treći je Portugal. Među prvih deset ušla je reprezentacija Francuske koja se popela sa 11. na osmo mjesto, kao i Peru koji je napredovao sa 12. na 10. mjesto.

Ovaj plasman svrstao je Hrvatsku među nositelje u ždrijebu dodatnih kvalifikacija za mjesto na SP u Rusiji koji će se održati sutra.

Kroz dodatne kvalifikacije bit će određeno još devet sudionika svjetskog prvenstva u Rusiji. Prve utakmice doigravanja igraju se od 9. do 11. studenog, dok su uzvrati na rasporedu od 12. do 14. studenog.

Od mogućih suparnika Hrvatske u doigravanju Sjeverna Irska najbolje je rangirana na 23. mjestu i to je za tu reprezentaciju pad od tri mjesta u odnosu na prošli mjesec. Sljedeća je na 25. mjestu Švedska koja ja također nazadovala dva mjesta u odnosu na prošli mjesec. Irska je 26. i ona je jedina ubilježila napredak i to od čak osam mjesta. Zadnji mogući hrvatski suparnik je Grčka koja je kao i prošli mjesec na 47. mjestu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.