FIFA odbacuje optužbe: “Uvjerite se da je sve regularno”

FIFA odbacuje optužbe: “Uvjerite se da je sve regularno”

Argentinski novinari su 2014. godine navodno znali s kim će se njihova reprezentacija sastati u Brazilu.

Opće je poznati mit o toplim i hladnim kuglicama na ždrijebovima svjetskih i europskih nogometnih natjecanja. Priča se ponovno zakotrljala ususret sutrašnjem ždrijebu grupne faze Svjetskog prvenstva u Rusiji, a iz FIFA-e rezolutno odbacuju takve optužbe.

“Pozivam vas sve na pozornicu da sami probate kuglice i uvjerite se da je sve regularno. Da, jedna će biti drukčije boje, ali to je ona u kojoj je Rusija, budući da domaćin sigurno igra u skupini A. Te priče da je ždrijeb namješten su gluposti”, kazao je Chris Unger, FIFA-in direktor natjecanja.

Prije Svjetskog prvenstva 2014. godine navodno su argentinski novinari znali s kime će njihova reprezentacija igrati u skupini, no to nikada nije potvrđeno, a na moguće namještanje osvrnuo se i bivši predsjednik krovne svjetske nogometne federacije Sepp Blatter.

“Naravno da je to lako izvedivo s toplim i hladnim kuglicama. No, toga nije bila na FIFA-inim natjecanjima, što ne mogu reći za europska natjecanja. Osobno sam svjedočio nekim ždrjebovima koji su bili namješteni pod UEFA-om. Ali, u FIFA-i nikada, barem ne u moje vrijeme”, zaključio je Švicarac.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.