FIFA ponovno kritizira Brazilce

FIFA ponovno kritizira Brazilce

Krovna svjetska nogometna organizacija kritizirala je odluku organizatora Olimpijskih igara 2016. da se dio utakmica igra na stadionu u Manausu...

Foto: commons.wikimedia.org - Portal da Copa

Svjetska nogometna federacija FIFA oštro je kritizirala odluku organizatora nogometnog tunira Olimpijskih igara, koje će se 2016. godine održati u Rio de Janeiru, da se dio utakmica igra na – hrvatskim nogometnim simpatizerima dobro poznatom – stadionu u Manausu.

Pokrajina u kojoj je Hrvatska na proteklom Svjetskom prvenstvu demolirala Kamerun (4:0) udaljena je od Rio de Janeira čak 2.800 kilometara zračne linije, dok je cestovna udaljenost između istih gradova gotovo dvostruko veća.

“Stadion u Manausu nije optimalno rješenje za Olimpijske igre. Domaćin je Rio de Janeiro, a ne Brazil”, kazali su iz Fife. “Olimpijski nogometni turnir traje svega 14 dana i Brazilcima bi bilo pametnije odabrati gradove koji su ipak nešto bliže.”

Na posljednjim Olimpijskim igrama u Londonu 2012. nogometni se turnir odigravao u šest gradova – Manchesteru, Londonu, Coventryju, Newcastleu, Glasgowu i Cardiffu, a sljedeće će se godine nogometni olimpijski susreti održati u Salvadoru (stadion Fonte Nova), Brasiliji (Mane Garrincha), Belo Horizonteu (Mineirao), Sao Paulu (Arena Corinthians) te Rio de Janeiru (Maracana), gdje će se uprizoriti finalni okršaj dvojice najboljih.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.