FIFA UEFA-inoj “Ligi nacija” odgovara “Svjetskom ligom”?

FIFA UEFA-inoj “Ligi nacija” odgovara “Svjetskom ligom”?

Osnivanjem "Lige nacija" vodeće južnoameričke reprezentacije ostale su bez jakih europskih protivnika u pripremama za velika natjecanja.

foto: http://tvcnews.tv

Na pomolu je novo nogometno natjecanje.

Nakon što je UEFA-ina “Liga nacija” i službeno pokrenuta, velike reprezentacije izvan Europe poput Brazila i Argentine su ostale bez jakih prijateljskih utakmica protiv ekipa sa Starog kontinenta.

S obzirom na to da će se “Liga nacija” igrati umjesto prijateljskih utakmica, za sudare ekipa iz Europe i drugih kontinenata ostat će veoma malo termina, prvenstveno neposredno pred odigravanje Svjetskog prvenstva, ali da se to ne dogodi pobrinut će se FIFA koja razmišlja o novom natjecanju po uzoru na “Ligu nacija”.

Nogometni savezi Brazila i Argentine su izvršili pritisak na čelnike FIFA-e, a predsjednik krovne kuće svjetskog nogometa Gianni Infantino je najavio da će u što skorijem vremenu biti donesena odluka o eventualnom pokretanju “Svjetske lige” po uzoru na “Ligu nacija”.

Odluka bi trebala biti donesena početkom sljedeće godine, a ukoliko ideja bude realizirana, svake godine bismo imali jedno veliko natjecanje (Liga nacija, Europsko prvenstvo, Svjetska liga i Svjetsko prvenstvo).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.