FIFA ukida Kup Konfederacija i uvodi najjače klupsko natjecanje!

FIFA ukida Kup Konfederacija i uvodi najjače klupsko natjecanje!

Umjesto Kupa Konfederacija, FIFA uvodi novo klupsko natjecanje koje će se zvati "Super klupsko Svjetsko prvenstvo".

foto: http://tvcnews.tv

Svjestka nogometna federacija FIFA uvodi novo klupsko natjecanje. Odlučili su se na ukidanje Kupa Konfederacija, što znači da će Njemačka ostati posljednji osvajač tog natjecanja.

Umjesto Kupa Konfederacija, FIFA uvodi novo klupsko natjecanje koje će se zvati “Super klupsko Svjetsko prvenstvo”. Spomenuto natjecanje bi se trebalo počet igrati od 2021. godine i održavalo bi se svake četiri godine, poput Svjetskog i Europskog nogometnog natjecanja.

U tom natjecanju sudjelovala bi 24 kluba, a 12 bi ih došlo iz Europe. Iz Europe će ići četiri posljednja osvajača Lige prvaka, četiri posljednja finalista Lige prvaka i četiri sljedeća kluba s najvećim koeficijentom.

Kad bi se “Super klupsko Svjetsko prvenstvo” igralo danas, iz Europe bi sudjelovali Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Juventus, Bayern, PSG, Sevilla, Manchester City, Borussia Dortmund, Benfica, Arsenal i Porto.

Iz Južne Amerike bi sudjelovalo pet klubova, a pretpostavlja se da bi to bili posljednja četiri osvajača Copa Libertadoresa i najbolji južnoamerički klub po koeficijentu. U ovom trenutku to bi bili National, River Plate, San Lorenzo, Atletico Mineiro i Boca Juniors.

Afrika, Azija i Sjeverna Amerika imali bi do dva predstavnika, a Oceanija jednog. Da se danas igra spomenuto natjecanje, sudjelovali bi Auckland City, Pachuca, America, Urawa, Jeobunk, Wydad i Mamelodi.

Premijera ovog natjecanja trebalo bi se održati na ljeto 2021. godine jer tada nema Europskog i Svjetskog prvenstva kao i Copa Americe.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.