Figo povukao kandidaturu za predsjednika Fife

Figo povukao kandidaturu za predsjednika Fife

Nekoliko dana prije izbora Luis Figo odustao je od kandidature za predsjednika Fife...

Samo dan nakon Micheala Van Praaga kandidaturu za predsjednika Fife povukao je i Luis Figo. Tjedan dana prije izbora jedini protukandidat aktualnog predsjednika Seppa Blattera ostaje jordanski princ Ali Bin Al Hussein, predsjednik Azijske nogometne federacije. Tako su se ostvarila predviđanja većeg dijela svjetske nogometne javnosti da su se Van Praag, Figo i Al Hussein zapravo udružili protiv Blattera, te kako će dvojica neposredno uoči glasanja odustati i podržati trećeg protukandidata. Izbori su 29. svibnja.

Figo je izjavio: “U posljednjim mjesecima vidio sam mnogo želje za promjenama, ali i incidente kakvih bi se trebali sramiti svi koji žele nogomet očišćen od nepravilnosti. Neki predsjednici nacionalnih saveza su u istom danu privatno uspoređivali čelnike Fife s vragom, a potom u javnim istupima s božanstvom. Nitko mi to nije prepričavao, osobno sam vidio i čuo.”

Nastavio je: “Ovo nisu demokratski i slobodni izbori, ovo je samo proces u svrhu davanja potpune moći jednom čovjeku. Ja u tome ne želim sudjelovati. Zahvaljujem svima na potpori. Nemojte odustati od želje za promjenom u Fifi. Znam da će biti teško i trebat će mnogo vremena, no to će se dogoditi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.