Ispovijest hrvatske zvijezde: “Bojao sam se da ne budem zaštitar u noćnom klubu”

Ispovijest hrvatske zvijezde: “Bojao sam se da ne budem zaštitar u noćnom klubu”

Filip Hrgović priznao kako je prije nekoliko godina završio u zatvoru u Kazahstanu

Foto: HBS

Profesionalni hrvatski boksač Filip Hrgović priznao je tijekom gostovanja u emisiji Veto Sanjina Španovića na N1 televiziji kako je prije nekoliko godina završio u zatvoru u Kazahstanu.

“Mi smo tamo boksali svjetsku boksačku ligu i zaradio sam određeni, veći iznos novaca. Tada sam živio od stipendije i taj novac je za hrvatske i kazahstanske prilike bio veliki novac i želio sam taj novac odnijeti u Hrvatsku. Nisam znao za pravilo da kada nosiš veći iznos novca od 10 000 dolara da to moraš prijaviti. Na aerodromu su me zaustavili i uzeli novce i završio sam u pritvoru. Imao sam sreće da je predsjednik boksačkog kluba za koji sam boksao bio tamo utjecajni političar pa su me vratili u boksački kamp na mjesec dana dok nismo dokazali da je to čist novac koji sam pošteno zaradio i platio poreze”, otkrio je Filip Hrgović u Vetu i dodao.

“Ne volim se toga sjetiti, užasno iskustvo, ali dobra škola.”

Hrgović, iza kojeg su tek dvije borbe u profesionalnom boksu i, mnogi prognoziraju, velika karijera, kazao je kako taj prelazak iz amaterskog u profesionalni boks za njega znači egzistencijalnu sigurnost.

“Cijeli život i karijeru većina hrvatskih sportaša vodi bitku sa nedostatkom uvjeta i plaćanja od strane institucija i saveza i jedan od ciljeva mi sigurno jest da naplatim taj trud i osiguram egzistenciju sebi i obitelji. Ne mogu reći da sam riješio egzistenciju već sada, ali u najmanju ruku poslije karijere neću morati biti zaštitar u noćnom klubu, što mi je, iskreno bio strah kroz zadnji dio moje karijere. Cijelo vrijeme sam se toliko trudio i odricao, ali nisam imao financijsku sigurnost i prolazilo mi je nerijetko kroz glavu što ako se dogodi nešto loše. Bitno je u sportu naplatiti svoj trud” kazao je Hrgović tijekom emisije Veto.

Hrgović je boksati započeo u dvorani u Dubravi koja je odmah do pučke kuhinje: “Zanimljiva je to bila slučajnost. Jedan zid nas je dijelio od pučke kuhinje. Trener nam je uvijek govorio da nas jedan zid dijeli od te pučke kuhinje pa sve do Las Vegasa i svjetla pozornice i društva najboljih. Ako odeš u ovaj drugi svijet, te pučke kuhinje, teško ćeš se ikada više vratiti i to je bila jedna motivacija da nikada ne odustajem i da se borim u životu” kazao je Hrgović.

Upitan o tome što je novo za njega u profesionalnom boksu, kazao je da je razlika isključivo upravo u marketingu i novcu.

“Sport je oduvijek showbiznis, a boks pogotovo i bitno je, nažalost ili na sreću, koliko si popularan i koliko te televizija i kamere volje i to više nego koliko si dobar i kvalitetan. I to je glavna razlika između amaterskog i profesionalnog boksa. Amaterski boks niti u jednom segmentu nije nimalo lakši od profesionalnog kako to laici misle, vjerovatno prvenstveno zbog naziva. Ali sve to sa strane, izvan ringa, taj marketing i veći novac koji se vrti je razlog zašto je profesionalni boks zanimljiviji javnosti” kazao je Hrgović.

A jedna od najznimljivijih stvari iduće godine mogao bi biti njegov meč u Hrvatskoj. Plan je da se to dogodi u svibnju.

“U svibnju je plan mog promotora borba u Hrvatskoj, veselim se tome da ću boksati u Hrvatskoj. Ne znam mogu li napuniti Arenu Zagreb, puno je to 20 000 ljudi, ali bih to volio jako napraviti. Hrvati od Željka Mavrovića nisu imali nekog velikog boksača sa kojim bi se poistovjetili i nadam se da je došlo vrijeme za jednog pravog boksača s kojim se mogu poistovjetiti”, kazao je Hrgović kojem je velika želja napuniti neki stadion u Hrvatskoj.

“I Poljud i Maksimir bi bila fenomenalna priča i to je isto jedan od ciljeva u mojoj karijeri, borba za naslov svjetskog prvaka na punom stadionu bi bila jedna od najvećih priča u mojoj karijeri. Jasno ako uspijem napuniti Poljud ili Maksimir”, dodao je Hrgović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.