Filip Hrgović i Hrvoje Sep osvojili Svjetsku boksačku seriju!

Filip Hrgović i Hrvoje Sep osvojili Svjetsku boksačku seriju!

Hrvatski boksači s momčadi Astane osvojili su Svjetsku boksačku seriju...

Filip Hrgović/Foto: Gettyimages

Nakon dvodnevnog spektakla finalnog okršaja Svjetske boksačke serije kazahstanska Astana Arlans po treći je put u posljednjih pet godina u vitrine pospremila naslov prvaka.

U posljednjem meču Astana je pobijedila branitelje naslova Cuba Domodorese sa 6:4, a u odlučujućem dvoboju Ivan Dičko na bodove je slavio protiv Kubanca Yohandija Toiraca (superteškaška kategorija).

Hrvatski boksači Filip Hrgović i Hrvoje Sep nisu aktivno sudjelovali u finalnoj seriji s obzirom na to da bi – u slučaju da su nastupili – morali propustiti posljednju prigodu za osiguravanje plasmana na Svjetsko prvenstvo koje su u listopadu odigrava u Dohi – Europsko prvenstvo u kolovozu.

No, obojica su definitivno igrala su vrlo važnu ulogu tokom čitave sezone – u četrnaest nastupa ove godine ostvarili su čak trinaest pobjeda, a Filip Hrgović u ringovima od Azije do Južne Amerike prometnuo se u najboljeg superteškaša u WSB-u te je kao jedini iz svoje kategorije već izborio plasman u Rio de Janeiro sljedeće godine.

“Ovo je fantastično iskustvo. Ponekad je lakše boksati negoli pratiti dramatične mečeve s tribina. Bilo je neizvjesno do zadnje sekunde, jer svaka pogreška protiv Kubanca može biti vrlo skupa. Jako sam ponosan na ovaj uspjeh čitave momčadi i bit će mi drago braniti njihove boje i ubuduće”, kazao je Sep, a prenosi Hina.

Hrgović je također promatrao meč iz publike. “Jedva sam se suzdržao da ne uletim u ring. Jako mi je žao što nismo mogli pomoći našim Arlansima, ali pokazalo se i da nije bilo neophodno. Veliko hvala treneru Džakijevu i vodstvu kluba na svemu što su učinili za mene, kao i mom treneru Leonardu Pijetraju, pod čijim sam vodstvom ove sezone postigao sedam uzastopnih WSB pobjeda”, naglasio je Hrgović.

Svoje je kazao i trener BK Leonarda Leonard Pijetraj. “Ponosan sam na naših pet sezona u WSB-u. Nije lako tako se dugo održati u konkurenciji i stalno boksati za najbolje ekipe. Čestitam svojim boksačima na izvanrednom uspjehu, a koliko nas ovdje cijene najbolje pokazuje izjava izvršnog direktora Aibe Bouzidija koji je Astani na svečanoj večeri nakon finala kazao kako nikad ne bi postali prvaci da za njih ne boksaju upravo Hrgović i Sep.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.