Filip Hrgović napušta Hrvatsku!

Filip Hrgović napušta Hrvatsku!

Velika promjena u životu našeg najboljeg boksača.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Osvajač brončane medalje s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. godine boksač Filip Hrgović odlučio je povući prilično neočekivani potez. Naime, u izjavi za RTL je otkrilo da odlazi iz Hrvatske i sljedećih nekoliko godina će živjeti i boriti se u Americi.

Izjavio je: “Sad imam nutricionista koji mi nosi obrok. Sam mi napravi smoothie. Dakle, ne moram više sam ni voće rezati i raditi smoothie. Hvala legendi. Dakle, doma je komfor zona i zato smatram da mi je potrebna svojevrsna izolacija, a to ću najbolje postići odlaskom tamo gdje me nitko ne poznaje jer se samo tako mogu posvetiti isključivo treningu i izvući svoj maksimum.”

Već za osam tjedana imat će meč u Chicagu. Još nije poznato ime protivnika, no nastupit će u predborbi Ukrajincu Usiku. Brigu o njegovoj karijeri preuzima Joshuin promotor Eddie Hearn.

Hrgović je nastavio: “Prije nekoliko dana sam im poslao listu protivnika s petoricom imena, a oni su mi odgovorili da se mogu boriti protiv bilo koga. Tu su veliki dečki. Sad se Joshua bori u Americi, tu je Kubrat Pulev, a dolaze i Uskik, Povetkin i ja. S velikim se protivnicima mogu očekivati i velike stvari. Kroz nekoliko godina dogodit će se kulminacija svega i vjerujem u neke od najvećih mečeva u povijesti kategorije. Jedva čekam i već sam se počeo pripremati ponedjeljkom. Prvih nekoliko dana mi je trener Pedro slao program rada iz Miamija.”

U Ameriku odlazi već sutra i ostaje nekoliko godina.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.