Filip Hrgović: “Želim zlato na OI u Tokiju”

Filip Hrgović: “Želim zlato na OI u Tokiju”

U amaterskom boksu Hrgović je odradio 90 borbi, 75 pobjeda i 15 poraza.

Filip Hrgović

Boksački profesionalac i brončani sa Olimpijskih igara održanih u Riju 2016., Filip Hrgović, ostaje dosljedan u svojim olimpijskim ambicijama koje je oduvijek gajio. Na sastanku predstavnika Hrvatskog boksačkog saveza (HBS) i Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), kojem je nazočio i naš najbolji boksač, dogovoren je nastavak suradnje na projektu OI Tokio 2020. godine. Hrgović je pojasnio zašto želi ostati hrvatski olimpijac i u aktualnom ljetnom ciklusu:

“Moj veliki neostvareni san još živi u meni, a to znači da želim osvojiti olimpijsko zlato. To je ambicija koja me drži od malih nogu. Na posljednjim Igrama nisam uspio u tome i vrhunska je stvar što sada i profesionalci mogu u borbu za olimpijske medalje.

Vjerujem da ću s tom ambicijom moći uskladiti svoju profesionalnu karijeru. Nikad se ne zna što budućnost donosi, boks je rizičan sport, svjestan sam da moja karijera može završiti sutra i zato me još drži ova olimpijska ambicija. Budem li zdrav, nema razloga da ne nastupim u Tokiju. Veselim se novom pokušaju ostvarenja svoga sna i vjerujem da ću ga iz drugog pokušaja i ostvariti.” – rekao je naš najbolji teškaš.

Osim glavnog tajnika HOO-a Josipa Čopa i ravnatelja Odjela za unaprjeđenje razvojnih programa Nevena Šavore, sastanku u prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora nazočili su HBS-ovi dužnosnici: dopredsjednik Mladen Mikolčević, glavni tajnik Marko Marović i direktor reprezentacija Željko Mavrović.

Hrgović je od rujna 2017. profesionalac i dosad je odradio četiri borbe, a nakon svih je izašao kao pobjednik. Raphaela Zumbana Lovea nokautirao je nakon minute i 40 sekundi, zatim Pavela Soura nakon dvije minute i 59 sekundi, te Toma Littlea za dvije minute i 15 sekundi. Posljednji meč protiv Seana Turnera dobio je uvjerljivom odlukom sudaca.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.