Filip Mihaljević hicem skinuo osobni rekord i osvojio broncu

Filip Mihaljević hicem skinuo osobni rekord i osvojio broncu

Filip Mihaljević/Foto: Gettyimages

Na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u američkom Portlandu izvrstan nastup imali su naši predstavnici noćas. Filip je do bronce stigao u petoj seriji bacivši 20,87 m  što je ujedno i njegov osobni rekord.  Ispred njega su bili samo pobjednik Tom Walsh s najboljim rezultatom sezone u svijetu 21,78 m i Rumunj Andrei Gag sa, samo 2 cm više od Filipa, 20,89 m.

Ovim uspjehom Filip se pridružio Branku Zorku i Blanki Vlašić koji su jedini do sada osvajali medalje za Hrvatsku na svjetskim dvoranskim prvenstvima. Medalja Filipa Mihaljevića je šesta hrvatska medalja na svjetskim dvoranskim prvenstvima. Četiri je osvojila Blanka Vlašić u skoku u vis (zlato u Valenciji 2008. i Dohi 2010.; srebro u Moskvi 2006.; broncu u Budimpešti 2004.) i jednu Branko Zorko na 1500 m (broncu u Torontu 1993).

Spomenut treba i uspjeh Andree Ivančević koja je u finalu utrke na 60 m prepone osvojila vrijedno i visoko četvrto mjesto s rezultatom 7,95, no podsjetit treba kako je  u kvalifikacijama oborila novi hrvatski rekord 7,91 i time nagovijestila svoje daljnje domete.

Čestitke našim reprezentativcima!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.