Filip Ude izborio svoje treće Olimpijske igre: Za plasman zaslužan je `krvavi rad´

Filip Ude izborio svoje treće Olimpijske igre: Za plasman zaslužan je `krvavi rad´

Trener Igor Križimski: "Cijeli tim radio je kao švicarski sat i sada se u miru možemo pripremati za najveći događaj, naše treće OI."

Foto: HGS

Srebrni hrvatski olimpijac Filip Ude, prvog kvalifikacijskog dana u Riju odlično je odradio višeboj, skupio velikih 85.599 bodova (parter 14.200. konj s hvataljkama 15.200, karike 13.566, preskok 14.333, ruče 14.200, preča 14.100) i bio 15. među 65 višebojaca. Štoviše, bio je u top 10 budući da su neki koji su bili ispred njega već prije osigurali Rio, a to je bilo i više nego uvjerljivo izborena viza za povratak u Rio u kolovozu.

No, to nije sve, jer Filip je s ocjenom 15.200 ukupno imao četvrti najbolji nastup na konju s hvataljkama i tako si priskrbio dodatnu nagradu, pojedinačno finale u ponedjeljak. “Odradio sam sve po planu, bez većih pogrešaka, bez padova. Iako, plan je bio skupiti 86 bodova, eto, mrvicu sam manje skupio. Ponosan sam ne samo na ovo što sam sada uspio, nego na sve ove mjesece prije koji su bili sve samo ne laki. Imao sam velika očekivanja od sebe. Ovdje sam vidio neke bolje od sebe, ali pali su dva-tri puta i njihov san je otišao u ne povrat. A spremni su isto kao i ja, ali nisu uspjeli. Ja sam nekako bio miran ovih dana. Nervoza me ulovila tek na prvoj spravi, na ručama, ali nakon toga je sve krenulo nekako rutinski. Možda mi je mrvicu pomoglo iskustvo, ipak sam ja već dva puta prošao dramu kvalifikacija za OI, ali više od svega zaslužan je krvavi rad. Tako ću nastaviti i sljedeća tri i pol mjeseca. Sve ću dati da si u kolovozu u Riju ispunim snove i osvojim olimpijsko zlato. U ponedjeljak ću imati probu. Radit ću vježbu sa startom od 7.1, to je sve ono što znam. Nisam je imao vremena u trenirati, ali idem je pokušati”,  rekao je Filip.

I njegov trener Igor Križimski bio je zadovoljan. “Ovo su bile najteže kvalifikacije do sada, iako rezultat možda pokazuje drugačije, jer Filip je ipak završio u top 10 kada maknete ispred njega one koji su se već prije plasirali u Rio, ali su nastupili ovdje. Planirali smo ovaj `score´ i stvarno sam zadovoljan. Cijeli tim radio je kao švicarski sat i sada se u miru možemo pripremati za najveći događaj, naše treće OI. Krećemo pripremati samo konja, iako, nije ostalo još puno vremena.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.