Filip Ude još jednom testirao konja u Riju

Filip Ude još jednom testirao konja u Riju

"Dogovorili smo se da bez obzira na sve idemo pokušati."

Foto: HGS

Nakon što je u subotu sjajnim nastupom u višeboju uvjerljivo osigurao svoje treće Olimpijske igre za redom, Čakovčanin je jučer ponovno nastupio na Test Eventu.

U pojedinačnom finalu na konju s hvataljkama, natjecanju koje je u neku ruku samo nagrada vježbačima i još jedna provjera sprava i olimpijske dvorane, Filip je završio kao osmi zbog dva pada s ocjenom 12,833.

Plan mu je bio pokušati izvesti sve najjače elemente koje zna, vježbu sa startom od 7.1 koju će pripremiti za Olimpijske igre, no kako tu vježbu nije ni trenirao zbog fokusiranja na višeboj, nije se ni moglo očekivati čudo od nje.

“Pao sam na Busnariju i nakon “ruskih kola”, još raširio i noge na “vugonjanu”. Pokušao sam sve što znam, ali kako sam do sada trenirao vježbu od 6.2, za ovih 7.1 nisam još spreman. Ali, dogovorili smo se da bez obzira na sve idemo pokušati. Tu vježbu treba jako puno trenirati, a nisam imao vremena i za nju i za višeboj. Sad tek krećem s pravim treninzima na konju da do Rija sve bude OK”,  rekao je Filip Ude nakon nastupa.

Bez obzira na ovo finale, hrvatska gimnastička reprezentacija više nego se zadovoljna vraća iz Rija. Oba naša kandidat  i Filip Ude i Ana Đerek kući dolaze s vizama za Olimpijske igre, a to je bio njihov jedini zadatak na Test Eventu. Donijeti Hrvatskoj i treće uzastopne Olimpijske igre i u ženskoj i u muškoj sportskoj gimnastici!  

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.