Filip Ude otputovao za Rio: ” Razlog za optimizam daju mi dosadašnji rezultati!”

Filip Ude otputovao za Rio: ” Razlog za optimizam daju mi dosadašnji rezultati!”

Najbolji hrvatski gimnastičar Filip Ude otputovao je u utorak u Rio de Janeiro, gdje će od petka do ponedjeljka sudjelovati u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a u izjavi za medije  je rekao kako je siguran u plasman na svoje treće Igre za redom.

“Razlog za optimizam daju mi rezultat sa simuliranog natjecanju u njemačkom Kienbaumu prošlog petka, gdje sam za vježbe na šest sprava dobio željenu ocjenu od 86 bodova. Uspijem li ponoviti takvo izdanje i u Južnoj Americi, bit će to dovoljno da se nađem među 24 vježbača koji kroz višeboj traže vizu za ljetne olimpijske igre”, rekao je Ude.

U uspjeh je uvjeren i Filipov stručni stožer, a njegovi treneri Igor Križimski i Mario Vukoja naglašavaju kako Ude mora ostati miran i koncentriran. Filip je osvajač europskog, svjetskog i olimpijskog srebra i uvjeren je da će brojni sati provedeni na treninzima `uroditi plodom´ te da će i on izboriti nastup među osvajačima medalja na spravama s posljednjeg Svjetskog prvenstva, osam najboljih reprezentacija i domaćim, najboljim brazilskim gimnastičarima.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.