Sutra u Riju za svoje treće Olimpijske igre

Filip Ude: Ovo sam čekao četiri godine i jedva čekam da to odradim kako treba

Filip Ude: Ovo sam čekao četiri godine i jedva čekam da to odradim kako treba

Ne razmišljam o neuspjehu, vjerujem u sebe i znam da će sve biti u redu.

Od 15.30 na Test Eventu naš vježbač startat će u prvoj kvalifikacijskoj skupini i to s ručama, nakon čega će uslijediti vježbe na preči, parteru te konju s hvataljkama njegovoj najjačoj spravi , karikama i za kraj preskok.

“Spreman sam za Test Event. Odradio sam super pripreme u Njemačkoj s njihovim nacionalnim timom, sve je išlo po planu i stvarno mogu reći da sam spreman. Ne znam koliko će bodova trebati za izboriti Olimpijske igre, ali meni je cilj skupiti 86 bodova u višeboju. Mislim da će to biti dovoljno. Ovo sam čekao četiri godine i jedva čekam da to odradim kako treba, a onda se okrenem pripremama za „pravi Rio“ i posvetim samo konju s hvataljkama. Imam iskustva s ovakvim kvalifikacijama, znam što trebam napraviti i vjerujem da ću uspjeti”,  poručio je 29-godišnji Čakovčanin.

Ovo je posljednja šansa za izboriti jedno od 98 gimnastičkih mjesta u kolovozu u Riju. Na Svjetskom prvenstvu u Glasgowu krajem prošle godine izravno su Igre izborile momčadi Japana, Kine, Velike Britanije, Rusije, SAD-a, Švicarske, Brazila i Koreje. Oni su popunili 40 mjesta, još 8 uzeli su pojedinačni medaljaši i za sutrašnje kvalifikacije ostalo je 50 mjesta. Dvadeset će otpasti na 4 najbolje momčadi Test Eventa za koja se bore Njemačka, Francuska, Nizozemska, Ukrajina, Španjolska, Rumunjska, Kanada i Bjelorusija i ostat će 30 mjesta. Vjerojatno i više od 30, jer neki od pojedinaca koji su već izborili Rio, mogli bi to napraviti sada i s momčadi, pa će za Udea biti još više mjesta.

 Dan kasnije u prvoj kvalifikacijskoj skupini, u borbi za Rio nastupit će i najbolja hrvatska gimnastičarka, mlada Splićanka Ana Đerek.

Ana Đerek/Foto: gkmarjan.hr

Ana Đerek/Foto: gkmarjan.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.