Filip Ude: Sada imam olimpijsko, svjetsko i europsko srebro, mogu mirno krenuti po zlatnu kolekciju!

Filip Ude: Sada imam olimpijsko, svjetsko i europsko srebro, mogu mirno krenuti po zlatnu kolekciju!

- Kina je moja sretna zemlja. Tri puta sam bio ovdje i tri puta srebrni, objašnjava skromni Čakovčanin

Filip Ude/Getty Images

Hrvatska gimnastika pomalo postaje svjetska velesila! Novu potvrdu toga donijele su dvije medalje na Svjetskom prvenstvu u prijestolnici ovoga sporta – Kini. Prvu medalju dohvatio je u subotu Filip Ude koji je srebrom na konju s hvataljkama kompletirao kolekciju srebrnih odličja na velikim natjecanjima.

– Presretan sam. Sada imam sve medalje, olimpijsko, svjetsko i europsko srebro. Mogu mirno krenuti po zlatnu kolekciju. Kad sam raširio ruke pred konjem, nestala je sva trema. Vratio mi se osjećaj iz Pekinga. Isplatilo se krvavo trenirati ovo ljeto. Isplatilo se ne odustati od kvalifikacija nakon što sam se teško razbolio. Eto, od skoro nenastupanja došao sam do medalje. Berki je zaslužio zlato, on je ipak veliko ime. On je bio bolji od mene, ja od ostalih i poredak je realan, objašnjava Ude koji je do velikog uspjeha stigao unatoč zdravstvenim problemima. No, niti bronhitis ga nije zaustavio na putu velikog ostvarenja.

– Bio sam jako miran zadnjih dana, znao sam da je velika stvar zbog te bolesti biti i u finalu. Sve ostalo bi bilo bonus. Hvala trenerima Križimskom i Vukoji, mojoj supruzi, obitelji, Gradu Čakovcu, mojoj Županiji, sponzorima što su vjerovali u mene od Pekinga do danas. Dugo vremena sam čekao na medalju, ali čekanje se isplatilo. Danas sam jako sretan. Kina je moja sretna zemlja. Tri puta sam bio ovdje i tri puta srebrni, zaključio je skromni Čakovčanin.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.