Spreman za svoje treće Olimpijske igre

Filip Ude spreman za lov na finale

Filip Ude spreman za lov na finale

Filip Ude foto: HGS

Srebrni olimpijac iz Pekinga 2008. godine, danas od 23.30 po hrvatskom vremenu naći će se u 3. skupini kvalifikacija i to kao prvi natjecatelj na konju s hvataljkama.

“Lagao bih kad bih rekao da nisam malo nervozan. Čekaš tih svojih nekoliko sekundi četiri godine i evo, sada si pred vratima. Nekako mi je sve to prebrzo došlo, ali jako se veselim nastupu. Potrudit ću se da uživam, da se ne nerviram… Čak mi podij trening nije bio pretjerano dobar. U dvorani za zagrijavanje konj je dosta tvrd, u glavnoj dvorani mekši, pa sam na podiju napravio tehničku pogrešku. Ali, možda je to i dobro, skrenulo mi je pažnju da moram biti još oprezniji”, poručio je iz Rija hrvatski gimnastički olimpijac.

Spreman sam. Posljednjih tjedana odradio sam više vježbi nego zadnje dvije godine zajedno. Ne mogu si ništa predbaciti. Dao sam sve u ovo. U kvalifikacijama ću raditi start od 6.7 i ako uspijem, ako izdržim do kraja, biti će to finale. Čim vidim ocjenu znat ću na čemu sam.”

U kvalifikacijama će se naći 98 vježbača. Finala će izboriti 8 najboljih momčadi, 24 višebojca i po 8 specijalista na svakoj od 6 sprava (maksimalno 2 vježbača iz jedne zemlje).

Dan kasnije u višebojskim kvalifikacijama naći će se naša najmlađa olimpijka, Ana Đerek.

Ana Đerek/Foto: gkmarjan.hr

Ana Đerek/Foto: gkmarjan.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.