Filip Zubčić 28. u Adelbodenu

Filip Zubčić 28. u Adelbodenu

Zubčiću je ovo treća utrka sezone u veleslalomu na kojoj je uspio osvojiti bodove nakon Area i Alta Badije.

Filip Zubčić foto: Goran Razić

Marcel Hirscher pobjednik je veleslaloma u Adelbodenu čime je pobijedio na četiri od pet veleslalomskih utrka u novoj sezoni. Pobjede je upisao u Soldenu, Areu i Alta Badiji, dok je u Beaver Creeku zauzeo treću poziciju. Slavio je ispred Francuza Alexisa Pitauralta i Norvežanina Henrika Kristoffersena koji su imali 1.13 i 1.64 sekunde zaostatka. Pobjedu u Adelbodenu Hirscher je upisao i 2012. godine.

Hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je 28. mjesto koje je držao na kraju prve vožnje sa ukupnim zaostatkom od 3.64 stotinki sekunde iza Hirschera. Ovo je treći put ove sezone da Zubčić osvaja bodove u veleslalomu. Bio je 25. u švedskom Areu i sedmi u Alta Badiji. Iako je imao relativno dobar startni broj 29 nije uspio osigurati bolji plasman zbog dosta loših uvjeta na stazi u prvoj vožnji, dok je u drugom laufu napravio nekoliko pogrešaka koje su ga koštale boljeg plasmana.

U redoslijedu veleslaloma Marcel Hirscher sada ima 460 bodova, 138 više od drugog Amerikanca Teda Ligetyja i 150 od trećeg Pinturaulta, dok u ukupnom redoslijedu ima 776 bodova, 152 više od drugog Norvežanina Kjetila Jansruda, koji je pao u drugoj vožnji veleslaloma, te čak 334 od trećeg Nijemca Felixa Neureuthera.

Filip Zubčić nalazi se na 24. mjestu u poretku veleslaloma sa 45 bodova, dok je u ukupnom poretku 56. sa 61 osvojenim bodom. U nedjelju je na rasporedu slalom u kojem će uz Zubčića nastupiti i Ivica Kostelić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.