Filip Zubčić odličan na otvaranju skijaške sezone

Filip Zubčić odličan na otvaranju skijaške sezone

Naš reprezentativac Filip Zubčić zauzeo je odlično 12. mjesto na otvaranju nove sezone Svjetskog kupa za skijaše u veleslalomu u Söldenu, dok je pobjeda pripala Amerikancu Tedu Ligetyju.

Zaostatak Filipa Zubčića (2:27.16) za Ligetyjem (2:23. 38) iznosi 3,28 sekundi. Drugo je mjesto zauzeo Francuz Thomas Fanara (2:24.03) i njegov je zaostatak za pobjednikom 15 stotinki, a treće Austrijanac Marcel Hirscher (2:24.05) sa zaostatkom od 17 stotinki.
Filip je nakon prve vožnje bio na 14. mjestu sa najboljim vremenom u donjem dijelu staze te se u drugoj vožnji uspio pomaknuti za još dva mjesta. I analiza druge vožnje pokazuje odlično skijanje u donjem dijelu staze gdje Filip ima treće vrijeme.
„Naravno da sam zadovoljan današnjim rezultatom jer sam najavljivao da bi i ulazak u najboljih 30 za mene bio rezultat, a ovo je i više od toga. Malo sam sportski ljut jer sam napravio u obje vožnje neke pogreške no sve u svemu jako sam zadovoljan“, izjavio je Filip Zubčić.
Ovim rezultatom Filip je osvojio 22 boda što ga stavlja na ukupno 12. mjesto trenutnog poretka veleslalomaša u Svjetskom kupu.
Našem drugom reprezentativcu Maxu Ullrichu (21), nedostajala je 91 stotinka za ulazak u drugu vožnju. Maxu je to bio prvi nastup u veleslalomu u Svjetskom kupu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.