Filipović ne podcjenjuje protivnika, u Japanu ga zanima samo pobjeda!

Filipović ne podcjenjuje protivnika, u Japanu ga zanima samo pobjeda!

Posljednjeg dana 2017. Mirko "Cro cop" Filipović borit će se protiv neugodnog japanskog borca.

foto: Mirko Filipović/Facebook

Posljednjeg dana 2017. Mirko Filipović borit će se protiv nezgodnog i opasnog protivnika. Riječ je o japanskom borcu Tsuyoshi Kohsaki, borcu poznatom po tome što je nanio prvi poraz u karijeri velikom Fjodoru Jemeljanenku. Taj će borilački spektakl, kako je najavljeno, biti održan u Japanu. Hrvatski adut u ringu spreman je pokazati da može i želi pokvariti planove japanskom borcu.

Mirko je svjestan da put do pobjede neće biti nimalo lak, 47-godišnji Kohsaka nezgodan je protivnik s dosad ostvarenih 27 pobjeda, 19 poraza i dvije borbe s neodlučenim ishodom. Dobro je upoznat sa njegovim kvalitetama, boljim i slabijim stranama kada je riječ o borbi u ringu. Respektira uglednog protivnika, ali istovremeno ne krije što očekuje.

“On je jedan od najvećih japanskih boraca ikada. Pobijedio je Fjodora u njegovim najboljim danima, no to je bila posjekotina, tehnički nokaut. Sjećam se njegovog legendarnog meča s Huntom. Hunt ga je uspio svladati tek u drugoj rundi.”, podsjeća se Filipović te naglašava da je to borac koji je prije dvije godine nokautirao Thompsona.

No kada je riječ o borbi sa Kohsakijem, Mirko se ne pribojava, kao i uvijek respektira protivnika i želi pobjediti. Svjestan da je favorit, u taj meč godine ulazi s velikim samopouzdanjem. Bez podcjenjivanja, ali s velikom vjerom u svoju kvalitetu i snagu.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.