FINA Svjetski kup: Hrvatska osvojila broncu, Ivica Tucak: Ovo je veliki uspjeh!

FINA Svjetski kup: Hrvatska osvojila broncu, Ivica Tucak: Ovo je veliki uspjeh!

U utakmici za treće mjesto hrvatski su vaterpolisti pobijedili reprezentaciju SAD-a rezultatom 8:6 (2:2, 3:1, 2:0, 1:3)

Pomlađena hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je broncu na završnici FINA Svjetskog kupa u Almatiji. U utakmici za treće mjesto hrvatski su vaterpolisti pobijedili reprezentaciju SAD-a rezultatom 8:6 (2:2, 3:1, 2:0, 1:3).

U hrvatskim redovima najefikasniji su bili Ivan Milaković i Luka Bukić koji su postigli po tri gola, dok su po jedan postigli Ante Vukičević i Kristijan Milaković.

Iako je u punom sastavu, reprezentacija SAD-a danas nije imala šanse protiv razigrane Hrvatske. Prva četvrtina utakmice završila je nerješeno 2:2, no već drugu Hrvatska je dobila s 3:1. Treća je bila naša s 2:0, dok smo posljednju izgubili s 1:3. Po tri gola za Hrvatsku su postigli Ivan Milaković i Luka Bukić, dok su po jedan pogodak postigli Ante Vukičević i Kristijan Milaković.

– Ovo je zaista veliki uspjeh s obzirom na pomlađenu reprezentaciju s kojom smo došli na Svjetski kup. Odigrali smo utakmicu na perfektan način i sve čestitke igračima i stožeru!,  izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Za Hrvatsku reprezentaciju na FINA Svjetskom kupu brončanu su medalju osvojili: golmani Marko Bijač i Ivan Marcelić, Ivan Buljubašić, Kristijan Milaković, Ivan Milaković, Marino Divković, Marko Macan, Duje Živković, Ante Visković, Luka Bukić, Anđelo Šetka, Ante Vukičević i Petar Muslim.

– Drago nam je što smo osvojili brončanu medalju. Bila je ovo teška utakmica i iznimno naporan turnir. Ovo je novi veliki uspjeh hrvatskog vaterpola. Zahvaljujem svim navijačima, čije su nas poruke podrške zaista obradovale, zaključio je Luka Bukić.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.