FINA Svjetski kup: Hrvatska u polufinalu poražena od Srbije, Tucak: Bili su bolji i spremniji

FINA Svjetski kup: Hrvatska u polufinalu poražena od Srbije, Tucak: Bili su bolji i spremniji

Polufinale: Hrvatska - Srbija 4:7 (1:2, 0:2, 1:3, 2:0)

Foto: HVS

Polufinale

HRVATSKA – SRBIJA 4:7 (1:2, 0:2, 1:3, 2:0)

HRVATSKA: Bijač, Bukić, Milaković, Divković, Vukičević, Buljubašić, Muslim, Milaković 1, Visković, Živković 3, Šetka, Macan, Marcelić

SRBIJA: Živojinović, S. Rašović 1, Obradović, Marković 1, Subotić, Eškert, Mandić 2, V. Rašović 1, Ranđelović, Ubović, Vasić, Vuksanović 1, Ristović

Pomlađena hrvatska vaterpolska reprezentacija igrat će za treće mjesto na FINA Svjetskom kupu koji se igra u Almatyu u Kazahstanu. U subotnjoj polufinalnoj utakmici izgubili su od reprezentacije Srbije rezultatom 4:7 (1:2, 0:2, 1:3, 2:0).

Srbija je prvu četvrtinu dobila rezultatom 2:1, drugu 2:0, treću su dobili s 3:1, a posljednju je dobila Hrvatska 2:0. Za Hrvatsku je tri gola dao Duje Živković, a jedan Kristijan Milaković.

– Zaslužena pobjeda Srbije, bili su bolji i spremniji od nas. Napravit ćemo sve da sutra pokušamo osvojiti broncu u teškoj utakmici koja nas čeka protiv Amerike, koja je ovdje u punom sastavu, izjavio je nakon poraza izbornik Ivica Tucak.

Hrvatska utakmicu za treće mjesto igra sutra protiv SAD u 9.50 po hrvatskom vremenu. Za Hrvatsku u Almatyu igraju: golmani Marko Bijač i Ivan Marcelić, Ivan Buljubašić, Kristijan Milaković, Ivan Milaković, Marino Divković, Marko Macan, Duje Živković, Ante Visković, Luka Bukić, Anđelo Šetka, Ante Vukičević i Petar Muslim.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.