Finale Davis Cupa u Lilleu opet će rušiti rekorde

Finale Davis Cupa u Lilleu opet će rušiti rekorde

Na stadionu kapaciteta 50,186 sjedećih mjesta igran je finale Davis Cupa 2014. godine.

Francuski teniski savez (FFT) objavio je kako će se finale Davis Cupa između Francuske i Belgije igrati u Lilleu na stadionu Pierre-Mauroy od 24. do 26. studenog na tvrdoj podlozi.

“Nakon razmatranja više mogućnosti, među kojima i U Arene u Nanterreu koja je također vrlo kvalitetna, izbor je pao na stadion Pierre-Mauroy kojeg francuski tenisači, kao i tehnička ekipa FFT-a, dobro poznaju”, piše u priopćenju FFT-a.

Domaćin Francuska će u Lilleu loviti svoj deseti naslov pobjednika Davis Cupa, a do finala su ove godine došli pobjedama nad Japanom, Velikom Britanijom i Srbijom. Tricolori na trijumf čekaju od davne 2001. godine, a od tada su u finalu igrali tri puta, posljednji 2014. godine.

S druge strane, Belgija još uvijek čeka na svoj prvi naslov, a u finalima natjecanja igrali su dva puta. Prvi davne 1904. i drugi put prije dvije godine kada ih je porazila Velika Britanija predvođena Andyjem Murrayom.

Stadion Pierre Mauroy na kojemu svoje domaće utakmice igraju nogometaši LOSC Lillea kapaciteta je 50,186 sjedećih mjesta, a osim nogometa, na njemu je igran i košarkaški Eurobasket 2015. godine te finale Davis Cupa 2014. godine kada je Francuska poražena od Švicarske. U tom je susretu srušen rekord najveće posjećenosti teniskog meča u Davis Cupu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.