Finale Fed Cupa: Neizvjesno nakon prvog dana

Finale Fed Cupa: Neizvjesno nakon prvog dana

Amerikanke su propustile veliku priliku povesti 2-0 već nakon prvog dana finala Fed Cupa i tako potvrditi status velikih favoritkinja protiv domaćina Bjelorusije.

foto: http://www.wtatennis.com

Vrlo je neizvjesno poslije prvog dana finala Fed Cupa. Bjelorusija i SAD u Minsku su uzeli po jedan bod pa s podjednakim šansama ulaze u odlučujuću nedjelju.

Amerikanke su propustile veliku priliku povesti 2-0 već nakon prvog dana finala Fed Cupa i tako potvrditi status velikih favoritkinja protiv domaćina Bjelorusije. CoCo Vandeweghe donijela je SAD-u prvi bod, no nakon toga Arina Sabalenka bila je bolja od Sloane Stephens.

Vandeweghe je nastavila sjajnu seriju u Fed Cupu gdje je ove godine bez poraza, a Aliaksandra Sasnovič ipak je prvi put ove godine morala čestitati protivnici na pobjedi.

Slavila je Amerikanka s dva puta po 6:4, spriječila iznenađenje i donijela SAD-u prvi bod ovog vikenda. Bila je puno agresivnija, tražila je winner dok je Sasnovič uglavnom čekala na pogrešku i ta joj se taktika nije isplatila.

“To se i očekivalo od mene kao prve igračice, trebala sam pobjedu da dobro krenemo u ovo finale”, poručila je Vandeweghe koja je tako skinula pritisak sa Stephens, ali ona nije uspjela slaviti.

Mlada Bjeloruskinja (19) iznenadila je osvajačicu US Opena, igrala je bez previše kalkulacija, pritom i puno griješila (60 neprisiljenih), ali unatoč tome upisala je pobjedu.

Stephens je samo nastavila loš niz od finala u New Yorku, tada je upisala posljednju pobjedu, a nakon toga nizala je poraz za porazom.

Fed Cup, finale

Bjelorusija – SAD 1:1

Aliaksandra Sasnovič – CoCo Vandeweghe 4:6, 4:6
Arina Sabalenka – Sloane Stephens 6:3, 3:6, 6:4

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.