Finale SP-a 2022. u Kataru zakazano za tjedan dana prije Božića

Finale SP-a 2022. u Kataru zakazano za tjedan dana prije Božića

Zbog nemogućnosti igranja u Kataru tijekom lipnja i srpnja, Izvršni odbor FIFA-e potvrdio je kako će se Svjetsko prvenstvo održati u studenom i prosincu, a samo finale bit će na Dan državnosti.

Foto: commons.wikimedia.org - Jürg-Peter Hug

FIFA je nakon dugo vremena razmišljanja i dvojbi odlučila da će se Svjetsko prvenstvo u Kataru odigrati u studenom i prosincu, a finale će se održati 18. prosinca. Radna skupina FIFA-e predložila je krajem veljače da se SP 2022. godine prebaci s ljeta na zimu, jer je u Kataru, zbog vremenskih uvjeta, ponajviše visoke temperature, nemoguće igrati u lipnju i srpnju.

Izvršni odbor FIFA-e usvojio je prijedlog, a ovo prvenstvo bit će najkraće u zadnjih 30 godina i trajat će 28 dana: “Izvršni odbor donio je odluku prema kojoj će se Svjetsko prvenstvo 2022. godine igrati u studenom i prosincu, a finale je na rasporedu 18. prosinca, kada Katara ujedno slavi i Dan državnosti“, potvrdili su iz FIFA-e.

Naravno, tu će biti velikih problema što se tiče rasporeda u kalendaru nacionalnih prvenstava i  kupova koje se u studenom još održavaju u većini svjetskih liga, a engleska Premier liga igra se tijekom cijelog prosinca. Do 2022. godine ima još vremena, ali to će, u svakom slučaju, biti najkontroverznije Svjetsko prvenstvo do sada.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.