Finci promijenili ploču, žele igrati u Gradskom vrtu

Finci promijenili ploču, žele igrati u Gradskom vrtu

Finski nogometni savez požalio se na povećanje troškova koje im je uzrokovala promjena domaćinstva.

Davor Šuker i Damir Vrbanović/Foto: HNS

Predstavnik Finskog nogometnog saveza Lennart Wangel otkrio je finskim medijima kako je gostujućoj reprezentaciji u interesu da se utakmica devetog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo odigra u Gradskom vrtu, a ne na Rujevici kako je službeno odlučeno.

Naime, Finci su već bili u Osijeku, osigurali smještaj, provjerili travnjak i kazali kako nije toliko loš kako se čini. Ipak, u cijeloj priči Fincima bi najviše trebali biti važni uvjeti za igru, no u pozadini cijele priče je novac.

Naime, Finska želi da im Hrvatski nogometni savez plati dio troškova novog smještaja, no to se gotovo sigurno neće dogoditi. Osim neočekivanih troškova, Finci kao jedan od svojih razloga navode i to što je nekoliko stotina njihovih navijača već uplatilo aranžmane u Osijeku.

Ipak, FIFA i UEFA donijele su odluku o promjeni domaćinstva zbog lošeg stanja travnjaka u Gradskom vrtu, i Finski nogometni savez može se žaliti samo njima.

“U našem prvom kontaktu Finci su bili spremni prihvatiti izmjenu domaćinstva ako FIFA i UEFA u svom proceduralnom dijelu zauzme takav stav. To je u skladu s propozicijama. Prema tome, adresa za Finski savez u ovom slučaju je FIFA, odnosno UEFA”, kazao je izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.