SP juniora: Finska obranila svjetski naslov, Hrvatska oduševila Ledenu

SP juniora: Finska obranila svjetski naslov, Hrvatska oduševila Ledenu

Završeno je Svjetsko prvenstvo juniora u sinkroniziranom klizanju, na kojem je Hrvatska zauzela u konačnici 18. mjesto...

Hrvatska juniorska reprezentacija u sinkroniziranom klizanju

Finska ekipa Musketeers obranila je zlato na Svjetskom juniorskom prvenstvu u sinkroniziranom klizanju koje je završeno u subotu u Ledenoj dvorani Doma sportova.

Nakon kratkog programa držale su drugo mjesto iza druge finske ekipe, Fintastica, no u slobodnom programu preskočile su ih za više od 6 bodova (172.98) i nakon Helsinkija 2013. opet stale na najviše postolje.

Fintastic je srebrni sa 166.73 boda, dok je prva kanadska ekipa, Les Supremes, baš kao i nakon kratkog programa, ostala na trećem mjestu.

Hrvatska reprezentacija imala je 17. slobodni program, no u konačnici su sa 80.52 boda zadržale 18. mjesto od dana prije. Ovo je čak 18 bodova više za Zagrebačke pahuljice nego što su nedavno skupile na Spring cupu u Milanu. Dapače, ono što su jučer dobile u slobodnom programu je samo 8 bodova manje od ukupnih bodova u Milanu. Toliko su napredovale u samo mjesec dana.

“Iza nas je stvarno naporna sezona i još ne mogu vjerovati da se završila na ovako sjajan način. Bolje nismo mogli ni poželjeti. Trenerica Ozana Miljković i ja smo preuzele ovu ekipu u ljeto prošle godine. Dugo nam je trebalo da se priviknemo jedni na druge, trebalo je puno rada, ali večeras se sve isplatilo. Rezultat je tu, a nitko nije očekivao da će biti tako dobro. Hvala zagrebačkoj publici što je bila uz nas, što su došli u tako velikom broju i što su utišali čak i našu glazbu na koju kližemo, Mačka u čizmama. Drago mi je da su im djevojke zahvalile ovakvim nastupom. Bile su pravi tim. Na zagrijavanju su već počele pokazivati nege geste, mimiku koju nikada nismo vidjeli kod njih. Pitali smo ih gdje im je to bilo prije, a one su rekli ‘čuvali smo za danas’. Pokazale su taj žar u najbitnijem trenutku”komentirala je glavna trenerica Kluba Zagrebačke pahuljice, Sandra Pavičić.

Ledenu i 24 ekipe iz 19 zemalja svijeta u dva dana posjetilo je više od 8.000 ljubitelja klizanja. Hrvatski klizački savez ponovo je odradio lavovski posao. Samo još jedan u nizu u brojnim organizacijama najvećih svjetskih klizačkih priredbi.

U bogatom nizu domaćinstava, sada nedostaje još samo jedno veliko prvenstvo. Još samo Svjetsko prvenstvo u umjetničkom klizanju. A to je najveća želja predsjednice HKS-a Morane Paliković Gruden i njezinog vrijednog i uigranog tima volontera.

REZULTATI:

1. Finska I (Musketeers) 172.98
2. Finska II (Team Fintastic) 166.73
3. Kanada I (Les Supremes) 162.09
4. Rusija II (Crystal Ice) 156.43
5. Kanada II (NEXICCE) 154.10
6. SAD I (Lexettes) 152.82
7. Rusija I (Junost) 147.78
8. SAD II (Skyliners) 147.11
9. Švedska I (Cool Dream) 142.07
10.Švedska II (Convivium) 141.07

18. HRVATSKA (Zagrebačke pahuljice) 80.52

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.