Finski “okršaj” u Ledenoj, Hrvatska s Linđom rasplesala dvoranu

Finski “okršaj” u Ledenoj, Hrvatska s Linđom rasplesala dvoranu

Druga ekipa Finske, Team Fintastic, povela je nakon kratkog programa na Svjetskom juniorskom prvenstvu u sinkroniziranom klizanju koje je danas počelo u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova. Sa 60.95 bodova i s gotovo dva boda više iza sebe su ostavile braniteljice naslova, svoje sunarodnjakinje, ekipu Musketeers (59.08 bodova). Nakon prvog dana nadmetanja na trećem mjestu se nalazi prva kanadska ekipa, Les Supremes sa 54.99 bodova.

Hrvatska reprezentacija, Zagrebačke pahuljice, koje su imale čast otvoriti ovo prvenstvo, rasplesale su više od 4.000 gledatelja u Ledenoj, klizavši na ritmove Linđa i u konačnici sa 26.14 bodova drže 18. mjesto u konkurenciji 24 ekipe iz 19 zemalja svijeta.

“Ovo je više od očekivanog. Djevojke su na svom prvom velikom natjecanju doista ostavile srce na ledu i otklizale bolje nego na treninzima. Bila je čast klizati pred predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović, vjerujem da nismo razočarali ni nju. Pozivam sve da nas sutra dođu bodriti i ispune Ledenu do posljednjeg mjesta”, rekla je trenerica Zagrebačkih pahuljica, Ozana Miljković.

Svjetsko juniorsko prvenstvo službeno je otvorila predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, pred više od 4.000 gledatelja u Ledenoj dvorani Doma sportova – njezino prvo veliko sportsko natjecanje od kad je preuzela dužnost predsjednice.

“Veliko mi je zadovoljstvo večeras prisustvovati otvorenju Svjetskog juniorskog prvenstva u sinkroniziranom klizanju u našem dragom Zagrebu. Zagreb je već bio domaćin velikim klizačkim natjecanjima, zahvaljujući vrijednim ljudima Hrvatskog klizačkog saveza koji su se dokazali u organizaciji ovakvih zahtjevnih natjecanja. I ovo natjecanje koje večeras otvaramo, uz sudjelovanje čak 24 ekipe iz 19 zemalja i oko 1.500 sudionika, potvrda su kontinuiteta i kvalitetnog rada Hrvatskog klizačkog saveza kao i naših Zagrebačkih pahuljica koje predstavljaju Hrvatsku na ovom natjecanju. Četiri Europska prvenstva u umjetničkom klizanju, dva Svjetska seniorska prvenstva u sinkroniziranom klizanju i danas Svjetsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom klizanju dokaz su velikog interesa hrvatske javnosti za klizanje koje u našoj Hrvatskoj ima dugu tradiciju. Svim natjecateljima želim puno uspjeha i lijepih uspomena na Zagreb. Osjećajte se ugodno, uživajte u ovoj priredbi i dopustite mi da proglasim Svjetsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom klizanju – otvorenim!” – između ostaloga je na svečanosti otvaranja rekla Kolinda Grabar-Kitarović.

Subotnji program starta od 15.15, a hrvatska reprezentacija starta kao deveta.

Ulaznice se na blagajnama Doma sportova mogu kupiti od dva sada prije početka natjecanja.

REZULTATI – KRATKI PROGRAM
1. Finska II (Team Fintastic) 60.95
2. Finska I (Musketeers) 59.08
3. Kanada I (Les Supremes) 54.99
4. SAD I (Lexettes) 53.96
5. Rusija II (Crystal Ice) 52.42
6. Kanada II (NEXICCE) 50.92
7. Švedska I (Cool Dream) 49.41
8. SAD II (Skyliners) 48.42
9. Rusija I (Junost) 47.01
10. Švedska II (Convivium) 45.64

18. HRVATSKA (Zagrebačke pahuljice) 26.14

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.