Fiorentina predstavila Milana Badelja: ‘Kažu da sam dobar, ali spor? Potrudit ću se malo ubrzati…’

Fiorentina predstavila Milana Badelja: ‘Kažu da sam dobar, ali spor? Potrudit ću se malo ubrzati…’

'Jesu li me tražili i drugi klubovi? Ne znam, fokusiran sam samo na treninge. Nadam se da ću puno naučiti od Davida Pizarra i da ćemo biti dobar tandem'

Milan Badelj na predstavljanju/foto: Twitter

Uvijek sam maštao da ću jednog dana igrati u Italiji – otkrio je Milan Badelj na službenom predstavljanju u svojem novom klubu Fiorentini.

Nekoliko dana nakon što je debitirao prekrasnim pogotkom u prijateljskoj utakmici protiv Lugana, Badelj je novinarima u Firenzi ispričao kako je došlo do njegovog transfera u Serie A.

‘Moj idol je Zidane’

– Želja je bila obostrana, iz Fiorentine su mi dali do znanja da sam im važan. Nadam se da ovdje mogu pomoći i osvojiti pokoji trofej. Ciljamo na najviše stvari – kaže Badelj, koji je tijekom presice pričao na hrvatskom jeziku uz prevoditelja.

Na pitanje zašto je izabrao broj 5 za dres, objasnio je da nema konkretan razlog, ali otkrio je tko mu je idol.

– Moj najveći nogometni uzor je Zinedine Zidane. Vidim se u bilo kojoj ulozi u veznom redu i vjerujem da ću puno naučiti od Davida Pizarra. To ne bi trebao biti problem, samo velika čast. Malo je nezahvalno da se uspoređujem s njime – dodaje 25-godišnji Zagrepčanin.

Bit će još golova

Badelj se nada da će i u službenim utakmicama ponoviti pogodak kakav je zabio Luganu.

– U svojoj karijeri sam postigao nekoliko sličnih golova. Češće sam zadužen za obrambene zadatke, ali kad mi se otvori prostor, mogu zaprijetiti i u napadu. Jesu li me tražili i drugi klubovi? Iskreno, ne znam. Moja jedina preokupacija je treniranje.

Netko ga je od prisutnih podsjetio na Bobanovu ocjenu da je „dobar tehničar, ali spor“.

– Pokušat ću ostati dobar i biti malo manje spor – sa smiješkom je odgovorio Badelj te obećao novinarima da će na idućim presicama pokušati govoriti malo više talijanskog.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.