FIS kontrola dala zeleno svjetlo utrkama na Sljemenu, najbolji skijaši i skijašice stižu u Zagreb

FIS kontrola dala zeleno svjetlo utrkama na Sljemenu, najbolji skijaši i skijašice stižu u Zagreb

Emmanuel Couder, koordinator za muške utrke Svjetskog kupa u tehničkim disciplinama, pohvalio je organizatora i sve djelatnike zadužene za pripremu slalomske staze

Crveni spust na Sljemenu bit će spreman za održavanje Vip Snow Queen Trophy utrka. Potvrda je to koja je stigla nakon snježne kontrole, kakvu moraju proći svi organizatori FIS Svjetskog kupa, obavljene od strane Emmanuela Coudera i Filipa Gartnera, predstavnika FIS-a koji su u petak posjetili Sljeme.

Od snijega proizvedenog prije dva tjedna zadržala se otprilike polovica, a snježni topovi su u punom pogonu. Noćas je palo je i 10-ak centimetara snijega. Vremenska prognoza do najmanje 2. siječnja predviđa temperaturne minuse koji će doseći i – 10 stupnjeva Celzijusa sljedeći tjedan. Za nedjelju se predviđa i 20-30 cm novog snijega.

Emmanuel Couder, koordinator za muške utrke Svjetskog kupa u tehničkim disciplinama, pohvalio je organizatora i sve djelatnike zadužene za pripremu slalomske staze koja je zbog sadašnjeg stanja i povoljne vremenske prognoze već u petak službeno dobila zeleno svjetlo za predstojeće utrke 4. i 6. siječnja.

Organizatori rade punom parom da bi Sljeme bilo potpuno spremno 4. i 6. siječnja ponovo ugostiti najbolje svjetske slalomašice i slalomaše te skijaške legende.

Ženska slalomska utrka na rasporedu je u nedjelju, 4. siječnja – prva vožnja u 10 i druga u 12.45 sati, nakon koje u 16.15 sati slijedi “DM Zagreb Ski Legends”, humanitarna utrka skijaških legendi, dok je muška utrka u utorak, 6. siječnja – prva vožnja u 15.05 i druga u 18.10 sati.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.