FIS: Nova postolja za Hrvate, najbolji Luka Krsmanović

FIS: Nova postolja za Hrvate, najbolji Luka Krsmanović

Mlade hrvatske skijaške nade uspješno su odradile FIS utrke u Sloveniji, a najbolji je bio perspektivni skijaš Luka Krsmanović...

Luka Krsmanović - Foto: Dejan Popek/Sportnet.hr

Hrvatski skijaši i skijašice ponovno su ostvarili vrlo dobre rezultate na (slalomskim) FIS utrkama održanima ovoga tjedna u Mariboru i Kranjskoj Gori.

Na ruku im nisu išli vrlo teški uvjeti – visoka temeperatura i kiša koja je dodatno “izraubala” stazu, no unatoč se tomu na drugo mjesto u prvom slalomu pozicionirao perspektivni Luka Krsmanović, osvojivši i najbolju poziciju u kategoriji mlađih juniora.

William Vukelić plasirao se na treće mjesto, dok je u kategoriji mlađih juniora doskijao do druge pozicije. Elias Kolega nije završio prvu vožnju, dok Luka Gobec nije imao sreće u drugoj.

U drugoj mariborskoj slalomskoj utrci ponovno je najbolji Hrvat bio Luka Krsmanović (četvrto mjesto), a ponovno je ponio i titulu najboljeg mlađeg juniora. Elias Kolega bio je sedmi, Marko Abramović 11, Luka Gobec 18, dok William Vukelić nije završio prvu vožnju.

Najbolja kod skijašica bila je Iva Mišak na šestom mjestu, dok je Matilda Šola došla do osme pozicije, a u Top 10 utrku je okončala i Saša Tršinski. Edita Pršendić na koncu je doskijala do 18. pozicije, a zanimljivo je primijetiti kako niti jedna od Hrvatica nije završila – drugu slalomsku utrku u Mariboru.

Spomenimo i da je na srbijanskoj Mokroj Gori u utorak na start izašla Edita Marenić, došavši do prvog postolja u karijeri u FIS utrkama, osvojivši treće mjesto iza Sejle Merdanović i Daniele Elinove.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.