FIS ponovno jako zadovoljan organizatorima Snježne kraljice

FIS ponovno jako zadovoljan organizatorima Snježne kraljice

Svjetska skijaška organizacija pohvalila je napore u organizaciji Snow Queen Trophyja...

Foto: Dejan Popek/Sportnet.hr

Na zagrebačkom Sljemenu održan je redoviti godišnji tehnički pregled staze na kojoj se vozi međunarodna skijaška utrka Snow Queen Trophy.

Baš kao i prijašnjih godina, čelnici Svjetske skijaške federacije (FIS) izrazili su zadovoljstvo viđenim i učinjenim, a u ‘obilasku’ su bili glavni direktor Svjetskoga kupa za skijaše Markus Waldner, direktor Emmanuel Couder i tehnički stručnjak Günter Hujara.

Posebne pohvale dobili su i Grad Zagreb, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te Vlada RH, koja je donijela prostorne planove skijališta, a kojima bi se uskoro trebao riješiti gorući problem vodnih kapaciteta, odnosno izgradnja većeg akumulacijskog jezera koje će uvelike olakšati proizvodnju umjetnog snijega.

“Grad Zagreb intenzivno radi na novom akumulacijskom jezeru, poboljšanju infrastrukture i projektu nove gondole, koja bi trebala poboljašti pristup Sljemenu i od čega će koristi imati i svi građani Zagreba, kao i skijaški rekreativci”, rekao je direktor sljemenskog skijališta Dragutin Žiljak.

Utrke Snježne kraljice u vrlo su kratkom roku ‘osvojile’ skijaške zaljubljenike diljem svijeta, ali i krovnu skijašku organizaciju, a potvrda tomu došla je i u vidu uvrštavanja u prestižno udruženje tradicionalnih organizatora utrka Svjetskoga kupa Club 5 Ski Classics do 2019. godine.

Prijenosi posljednjeg izdanja utrke uživo su emitirani na svim kontinentima (više od 14 sati programa) i u 25 zemalja, na kanalima poput ORF-a, ZDF-a, RTV Slovenije, Eurosporta, NTV Plusa, švicarskog SRF/SRI/RTS-a…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.