Danas su na FIS Svjetskom skijaškom prvenstvu u St. Moritzu, skijaši vozili utrku veleslaloma.

FILIP 19., WILLIAM NIJE ZAVRŠIO DRUGU VOŽNJU VELESLALOMA, ZLATO HIRSCHERU

FILIP 19., WILLIAM NIJE ZAVRŠIO DRUGU VOŽNJU VELESLALOMA, ZLATO HIRSCHERU

Filip Zubčić

Nakon što su najbolji veleslalomaši svijeta odradili prvu vožnju u St. Moritzu naš Filip Zubčić  našao se na 10. mjestu. Filip je odlično odvozio prvu vožnju, posebno donji dio staze te je kao 21. krenuo sa starta u drugu vožnju.

Njegov zaostatak za trenutno vodećim u prvoj vožnji iznosio je 97 stotinki sekunde. Drugu vožnju naš najbolji skijaš je završio na 19. mjestu sa 1,98 sekundom zaostatka za pobjednikom. Nažalost nije uspio obraniti dobru poziciju.

Naš drugi predstavnik, William Vukelić, zauzeo je 51. mjesto (+4,71) prve vožnje. Drugu vožnju nije uspio završiti.

Vodeći nakon prve vožnje bio je Austrijanac Marcel Hirscher koji je stazu završio sa vremenom od 1:06,73, na drugom mjestu našao se Philipp Schoerghofer (+0,26), dok je trećeplasirani bio Francuz Alexis Pinturault sa 35 stotinki sekunde sporijim vremenom od Austrijanca.

Nakon druge vožnje  zlato je osvojio Marcel Hirscher iz Austrije, koji je slavio s vremenom od 2:13.31 ispred sunarodnjaka Rolanda Leitingera. Leitinger je zauzeo drugo mjesto s 25 stotinki sekunde zaostatka za pobjednikom, dok je bronca pripala Norvežaninu Leifu Kristianu Haugenu koji je za pobjednikom zaostao 71 stotinku sekunde.

Kompletne rezultate pogledajte OVDJE.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.