Forbes: Mayweather najplaćeniji, najviše košarkaša u TOP 10

Forbes: Mayweather najplaćeniji, najviše košarkaša u TOP 10

Floyd Maywather je nekrikosnoven na čelu liste najplačenijih sportaša u proteklih godinu dana.

Floyd Mayweather Jr./Getty Images

Magazin Forbes je objavio listu najbolje plaćenih sportaša u proteklih godinu dana na kojoj nema prevelikih iznenađenja pošto su dvije boksačke legende, Floyd Mayweather i Manny Pacquiao zbog svog ‘meča stoljeća’ daleko ispred svih na čelu liste.

Mayweather koji je nedavno u svojoj 49. borbi upisao 49. pobjedu u protekloj je godini zaradio nevjerojatnih 300 milijuna dolara što je za 140 milijuna više od prvog pratitelja i boksačkog rivala, Filipinca Mannyja Pacquiaoa.

Listu nastavljaju najbolji nogometaši današnjice, Portugalac Cristiano Ronaldo sa 79,6 milijuna zarađenih dolara te Barcelonin Gaučo Lionel Messi sa 73,8 milijuna dolara ispred teniskog genijalca Rogera Federera koji je za pet milijuna “lakši” od napadača Barcelone.

Slijede košarkaši (kojih na popisu ima najviše) Clevelanda i Oklahome, LeBron James i Kevin Durant, dok ih u stopu slijede golferi Phil Mickelson sa 50,8 milijuna dolara te Tiger Woods koji je unatoč slaboj formi zaradio 200 tisuća dolara manje od rivala Mickelsona. Začarani krug milijuna zatvara košarkaš LA Lakersa Kobe Bryant koji je bez obzira na ozljedu koja ga je na duže vrijeme izbacila s NBA parketa pronašao svoje mjesto među 10 veličanstvenih.

Usporedbe radi, prije 20 godina je najplaćeniji sportaš bio Michael Jordan koji je tada zaradio 20 milijuna dolara manje od LeBrona Jamesa koji se danas nalazi na šestom mjestu. Od svih 10 sportaša koji su se na popisu našli te 1995. godine, niti jedan ne bi pronašao svoje mjesto na aktualnom popisu, a najzanimljivije je kako Cristiano Ronaldo danas zarađuje 13 puta više nego Brazilac Ronaldo 1995. kao najplaćeniji nogometaš na planeti…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.