Forbes objavio ljestvicu najbogatijih klubova, nogometni klubovi stagniraju

Forbes objavio ljestvicu najbogatijih klubova, nogometni klubovi stagniraju

Među najbogatijim sportskim klubovima na svijetu prednjače momčadi iz NFL-a.

Foto: Gettyimages

Financijski časopis “Forbes” objavio je listu najbogatijih sportskih klubova na svijetu. Drugu godinu zaredom na toj laskavoj ljestvici prvo mjesto drži NFL momčad Dallas Cowboysa čija je vrijednost procijenjena na enormnih 4,8 milijardi dolara. Vrijednost Cowboysa je u odnosu na prošlu godinu narasla za 14 posto.

To uvelike mogu zahvaliti sponzorskim ugovorima s nekima od najjačih svjetskih brendova poput Pepsija, Bank of America, AT&T-a i Forda. Unatoč neosvajanju Super Bowla u posljednjih 20 godina, momčad Jerryja Jonesa narasla je do neslućenih vrijednosti od 1989. godine kada je Jones klub kupio za minornih 150 milijuna dolara.

Drugo mjesto na ljestvici  pripalo je bejzbol momčadi New York Yankees koji vrijede 3,7 milijarde dolara. Treći je engleski prvoligaš Manchester United sa 3,69 milijarde vrijednosti, četvrta je Barcelona sa 3,64 milijarde, a u stopu je prati aktualni prvak Španjolske Real Madrid sa 3,58 milijarde dolara.

Šesti su aktualni NFL prvaci New England Patriotsi kojima je vrijednost u odnosu na prošlu godinu skočila za devet posto, odnosno na 3,4 milijarde dolara. Na sedmom mjestu nalazi se prvi klub iz NBA, New York Knicksi koji su procijenjeni na 3,3 milijarde dolara.

Među 50 najbogatijih klubova na svijetu najbrojniji su predstavnici američkih liga NFL, NBA, MLB.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.