Forlan: “U Realu su se opirali Mourinhu jer je radio po svom”

Forlan: “U Realu su se opirali Mourinhu jer je radio po svom”

Diego Forlan u kolumni za japanski The National osvrnuo se na lik i djelo Josea Mourinha.

Diego Forlan/Foto: commons.wikimedia.org - Alexandre Lops

Urugvajski nogometaš Diego Forlan, trenutačno igrač japanske Cerezo Osake, u ovotjednoj se kolumni za tamošnje engleske novine The National osvrnuo na karizmatičnog portugalskog trenera Josea Mourinha.

“Nikad nisam igrao u klubu u kojem igrači toliko pričaju o svom bivšem treneru. Upravo je to bio slučaj s Joseom Mourinhom u Interu. Cijenili su ga aposlutno svi, ne samo igrači, a načuo sam i kako su čelnici govorili da se može vratiti kad god poželi. Interova su mu vrata uvijek otvorena”, otkrio je Forlan.

Prokomentirao je i kratkotrajnu epizodu The Special Onea u Madridu. “Mislim da Jose nije pravi trener za Real, ali ipak je i tamo ostvario rezultat. Bilo kome bi bilo teško biti trenerom galacticosa, pa tako i njemu, no vjerujem kako ga neki igrači nisu prihvatili jer je sve radio po svome. U Madridu nikada nije bila takva praksa.”

Još se malo potom vratio na Mourinhov ‘modus operandi’. “Prava je istina da gotovo svaki nogometaš želi da ga trenira Mourinho. Čudno je vidjeti da trenera svi toliko hvale. Osvaja trofeje, ali i igrače javno štiti od kritika, dok je privatno s njima potpuno druga osoba. Njegova osobnost nije problem, jer uspješno odvlači pozornost s nogometaša”, zaključuje 35-godišnjak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.