[Foto] Brat protiv brata u velikom madridskom derbiju!

[Foto] Brat protiv brata u velikom madridskom derbiju!

Braća su igrala zajedno u omladinskoj školi Atletico Madrida, ali Lucas je, za razliku od godinu dana mlađeg brata, dobio šansu u prvoj momčadi.

foto: http://www.marca.com

“Za koga ću navijati? Uh, ne mogu zauzeti jednu stranu, navijam za svoju djecu”, rekla je za španjolsku Marcu Py Laurence, majka Lucasa i Thea Hernandeza, koji će u subotu igrati jedan protiv drugoga u derbiju Atletica i Reala na Wanda Metropolitano stadionu.

Braća su igrala zajedno u omladinskoj školi Atletico Madrida, ali Lucas je, za razliku od godinu dana mlađeg brata, dobio šansu u prvoj momčadi. Theo je, bez da je odigrao minute za seniore Atletica, poslan na posudbu u Alaves, a potom ga je ove godine kupio Real. Obojica su prošla mlade selekcije francuske reprezentacije.

U subotu će igrati jedan protiv drugoga što će biti prvi put da u madridskom derbiju na suprotnim stranama igraju dva brata od braće Olaso 1929. Bratski duel u sezoni 1929./1930. završio je pobjedom Atletica i slavljem Alfonsa Olasa, ali na kraju se pokazalo da je to bila jedna od rijetkih svijetlih točaka ‘rojiblancosa’ koji su te godine ispali iz lige. Za razliku od Alfonsa i Luisa, od kojih je jedan bio napadač, a drugi stoper, Lucas i Theo teško da će biti u izravnom okršaju na terenu, ako uopće budu u prvih 11. Obojica su braniči, Lucas je stoper, a Theo lijevi bek.

Novinari španjolske Marce bili su u domu Hernandezovih uoči derbija koji gotovo da bi mogao eliminirati jedan madridski klub iz utrke za naslov. Ovo je, kako sad stvari stoje, borba za treće mjesto u Španjolskoj. Atletico i Real imaju po 23 boda, Barcelona vodi s 31 bodom, Valencia je druga s 27. Jedno je sigurno, madridski derbi bit će žestok jer onaj tko izgubi, naći će se u poprilično kompliciranoj situaciji.

“Što ću im reći prije utakmice? Da se ne tuku. Naravno da su se znali sukobiti u prošlosti, ali to su bile bratske razmirice. Ponosna sam na njih”, rekla je majka.

Ovo će biti prvi madridski derbi na novom stadionu Atletica.

Rezultati by SofaScore

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.