[FOTO] Copa America (Ž): Argentina i Brazil zajedno u skupini!

[FOTO] Copa America (Ž): Argentina i Brazil zajedno u skupini!

Veliki derbi očekuje nas već u grupnoj fazi natjecanja.

Od 04. do 22. travnja u čileanskim gradovima La Sereni, Coquimbu i Ovalle održat će se osma po redu Copa America Femenina za žene. Od prethodnih sedam izdanja čak šest puta prvak je bila momčad Brazila, dok je jedino Argentina uspjela prekinuti njihov niz 2006. godine.

I upravo te dvije reprezentacije susresti će se već u grupnoj fazi baš kao i prije četiri godine, kada su Argentinke pogotcima Cometti i Banini iz kaznenog udarca upisale pobjedu od 2:0. Uz njih će u skupini B igrati i Ekvador, Venezuela i Bolivija. Ekvadorke su na prošlom natjecanju završile na trećem mjestu, dok treće, odnosno peto mjesto, kao najbolji uspjesi dvije preostale reprezentacije datiraju još iz 1991. i 1995. godine.

U skupini A izvučene su podjednake reprezentacije, od kojih se ipak ističe Kolumbija, viceprvak iz 2014. godine. Tu su još i Čile, viceprvak iz 1991. godine, zatim Urugvaj, brončani iz 2006. godine te Paragvaj i Peru, koji se ne bi trebali nadati većem uspjehu.

Grupna faza natjecanja traje do 13. travnja, dok će drugi krug započeti 16. travnja, a veliko finale na rasporedu je 22. travnja na Estadio Diaguita u Ovalle.

Foto: Copa America Femenina Chile 2018 / Facebook

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.