[FOTO] EP Plivanje: Rusija, Velika Britanija i Italija najbolje plivačke nacije, Sjostrom zvijezda Eura

[FOTO] EP Plivanje: Rusija, Velika Britanija i Italija najbolje plivačke nacije, Sjostrom zvijezda Eura

Donosimo zaključnu statistiku netom završenog Europskog prvenstva.

Foto: Twitter.com / SVT Sport

Europsko prvenstvo u plivanju, 34. po redu, prije nepunih sat vremena završeno je u škotskom Glasgowu i vrijeme je da se osvrnemo na to koja nacija je bila najuspješnija, ali i koji plivač je briljirao u Škotskoj.

Najbolja nacija po broju medalja je Rusija. Rusi su sveukupno osvojili 26 medalja, a domaća reprezentacija Velike Britanije imala ih je 24. Dvije medalje manje imala je Italija i to su daleko tri najbolje europske plivačke nacije današnjice.

Naime, nakon njih se na diobi četvrtog mjesta nalaze Mađarska i Njemačka s, u usporedbi s prethodne tri nacije, svega osam medalja. Sedam medalja ima Francuska, njih pet Nizozemska, a po četiri Švedska, Danska i Ukrajina.

Ni u poretku medalja gledajući najviše zlatnih odličja nema prevelike razlike. Rusija ima deset zlata, jedno više od Velike Britanije, dok je Italija na šest. Švedska i Francuska imaju po četiri zlata, Mađarska i Ukrajina po tri, a Njemačka dva zlatna odličja.

Foto: Autor

Što se tiče plivača prvenstva, to pripada čudesnoj Šveđanki Sarah Sjostrom. Ova 24-godišnjakinja je, naime, osvojila sva četiri zlata u četiri finala u kojima je nastupila te došla do brojke od 61 medalje na velikim natjecanjima i postala jedina plivačica s osvojene četiri medalje na Euru.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.