[FOTO] EP U18 Košarka (Ž): Hrvatska do važne i sigurne pobjede

[FOTO] EP U18 Košarka (Ž): Hrvatska do važne i sigurne pobjede

Hrvatice su prošle dalje.

Foto: Davor Mađerić

Hrvatska juniorska ženska košarkaška reprezentacija odigrala je i posljednju utakmicu u skupini A na Europskom prvenstvu. Susret je završen pobjedom nad Švedskom 61:51.

Prva četvrtina pripala je košarkašicama Hrvatske, koje su veći dio poluvremena držale prednost, čak i od sedam koševa. Igra je pred kraj stala i dozvolile su Šveđankama da se približe na svega dva poena zaostatka. U drugom djelu dugo se igralo koš za košem, ipak, Hrvatska ovog puta pred poluvrijeme stiže do prednosti od sedam poena i prednost uspijeva zadržati do odmora.

Brzim protokom lopte i dobrom obranom Hrvatska je stigla do neuhvatljive prednosti u nastavku. Serijom od deset uzastopnih koševa stigle so do rezultata 48:34 u petoj minuti treće četvrtine. Tri minute do kraja tog dijela Hrvatska je imala najvišu prednost, od 19 poena, na semaforu je bilo 53:34. U posljednju četvrtinu Hrvatska je ušla s visokom prednošću, koju je držala do tri minute pred kraj. Tada su se Šveđanke uspjele približiti na deset koševa zaostatka, no kod tog rezultata je i ostalo, jer do kraja više nije bilo koševa i Hrvatska je rezultatom 61:51 slavila drugu pobjedu u skupini.

EP U18, 3. kolo:

Hrvatska – Švedska 61:51 (18:16, 18:13, 22:12, 3:10)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.