[FOTO] Hana Cvijanović ubilježila naš najbolji rezultat u zadnjih nekoliko godina ovog sporta

[FOTO] Hana Cvijanović ubilježila naš najbolji rezultat u zadnjih nekoliko godina ovog sporta

Hana je završila kao 25. u današnjem programu i za samo jedno mjesto joj je izmakla završnica sutrašnjeg nastavka natjecanja

Treći dan Svjetskog juniorskog prvenstva u umjetničkom klizanju otvorila je kratkim programom naša Hana Cvijanović.

Odličnom izvedbom uz glasnu podršku s tribina stigla je do svoje najbolje ocjene na ISU natjecanjima i ostvarila 46.33 boda, no na kraju je nažalost ipak ostala bez sutrašnjeg slobodnog programa. Hana je osvojila 25. mjesto, a prve 24 najbolje klizačice osigurale su nastup u slobodnom programu, no treba istaknuti kako je ovo najbolji plasman posljednjih godina za hrvatsko klizanje na Svjetskim juniorskim prvenstvima.

“Zadovoljna sam, išla sam s kombinacijom trostruki Rittberger-dupli toe loop koju na natjecanjima ove sezone nisam još radila, zatim trostruki flip i dvostruki Axel, i sve piruete sam dobila na levelu 4 a korake na levelu 3 kako smo i htjeli. Sve prijateljice su me došle gledati, posebno cure iz kluba i jako sam im zahvalna na tome jer mi je puno lakše klizati kada me tako puno ljudi bodri. Ja sam svoje napravila i zadovoljna sam” izjavila je Hana nakon natjecanja.

Ovo su najbolji bodovi ove sezone, ujedno i najsigurniji program koji je izvela do sada. Meni je bilo bitno da ona napravi sve što zna, a po mojem mišljenju klizala je jako dobro. Ovo je fantastično iskustvo, a bio je naravno i dodatni stres klizati pred domaćom publikom. Trebalo je samo malo “sportske sreće. 25. mjesto, manje od pola boda do finala, to je stvarno teško za prihvatiti. Ali to je sport, rekla je nakon natjecanja Hanina trenerica Ivana Jakupčević Marinković.

Nakon kratkog programa vode Ruskinje, pobjednica EYOF-a i prvakinja Rusije Anna Shcherbakova (72.86), ispred braniteljice naslova Alexandre Trusove (72.49), dok je treća Amerikanka Ting Cui (67.69).

REZULTATI NAKON KRATKOG PROGRAMA KLIZAČICA:

  1. Anna Shcherbakova RUS) 72.86
  2. Alexandra Trusova (RUS) 72.49
  3. Ting Cui (SAD) 67.69

…….

  1. Hana Cvijanović (HRV) 46.33

Večeras ćemo još saznati tko će u konkurenciji klizača postati najbolji junior svijeta. Slobodni program počinje u 18:15.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.