[FOTO] HNS i Nike predstavili nove dresove

[FOTO] HNS i Nike predstavili nove dresove

Veliku promjenu doživio je rezervni dres hrvatske nogometne reprezentacije.

Hrvatski nogometni savez i Nike službeno su predstavili nove dresove hrvatske nogometne reprezentacije u kojima će Hrvatska nastupati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Novi dres Vatrenih imati će premijeru u petak u Miamiju kada Hrvatska igra protiv Perua.

Kao što se i nagađalo prva garnitura je dobila povećana crveno-bijela polja i bijelu poleđinu, dok je druga garnitura doživjela drastičnu promjenu i ubačeni su crno-plavi kvadrati.

foto: hns_cff // instagram

“Svaki hrvatski igrač ponosan je što može nositi jedan od najljepših i najprepoznatljivijih dresova na svijetu. Sviđaju mi se veliki crveno-bijeli kvadrati jer odražavaju našu ambiciju i potencijal. Prvi put u karijeri povest ću hrvatsku reprezentaciju kao kapetan na Svjetsko prvenstvo i ovaj dres će imati posebno značenje za mene.” – komentar je kapetana Luke Modrića nakon predstavljanja nove garniture.

Prepoznatljivi kvadrati neizostavan su element na prvom i pričuvnom dresu te simboliziraju nacionalni ponos:

“Kvadrati su veći nego ikad, čak dva do tri puta u odnosu na prethodne. Oni odražavaju odvažnost i ljepotu. Predimenzionirane kvadrate suparnik ne može ignorirati i stalan su podsjetnik na nacionalni ponos svakog igrača na terenu. Osim izvrsnosti u nogometu, Hrvatska ima jednu od vizualno najatraktivnijih momčadi današnjice.” – ističe Pete Hoppins, stariji kreativni direktor u Nike Footballu.

foto: hns_cff // instagram

Novi dresovi hrvatske reprezentacije bit će dostupni u prodaji od 29. ožujka 2018.na nike.com stranici, te u odabranim trgovinama.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.