[FOTO] Igrači odlučili: Nema kapetanske trake za Rakitića! Pogledajte četiri kapetana Blaugrane

[FOTO] Igrači odlučili: Nema kapetanske trake za Rakitića! Pogledajte četiri kapetana Blaugrane

Ivan se nije našao među četvoricom odabranih.

Foto: Goal.com

Nova sezona španjolskog nogometa samo što nije započela. Za dva dana susret Superkupa između Barcelone i Seville bit će uvertira u Primeru, a Katalonci su stoga odlučili izabrati četiri kapetana za nadolazeću sezonu.

Odlaskom Andresa Inieste postalo je jasno kako će netko drugi morati preuzeti ulogu prvog kapetana. Upravo veliki Don predložio je da to bude Lionel Messi, što je uprava objeručke prihvatila. Argentinac je bio drugi kapetan još od 2015. godine, a sada je konačno dobio čast i privilegiju biti prvim kapetanom, kao i njegovi prethodnici Iniesta, Xavi i Puyol.

Drugi kapetan bit će defanzivni vezni igrač Sergio Busquets, koji je također bio jedan od četiri kapetana od sezone 2014./15. godine. Igrači su međusobno također odlučili i kako će treći kapetan biti jedan od najboljih stopera svijeta, Gerard Pique, dok je mladi Sergi Roberto dobio čast četvrtog kapetana kluba.

Bit će to tako prvi put od spomenute 2014./15. sezone da su sva četiri kapetana bivši članovi slavne La Masije. Također, Ivana Rakitića nema na ovom popisu, što ne znači da neće igrati veliku ulogu u Barceloninom pohodu na trostruku krunu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.