[FOTO] Intervju ekskluzivno iz Genoe: “Samo me težak rad može dovesti u A reprezentaciju“

[FOTO] Intervju ekskluzivno iz Genoe: “Samo me težak rad može dovesti u A reprezentaciju“

Pročitajte ekskluzivni intervju s bivšim igračem Slaven Belupa.

Foto: Hns-cff.hr

U Italiji kruh zarađuje puno poznatih hrvatskih igrača poput Mandžukića, Kalinića, Roga, Badelja, Strinića, a ovog ljeta im se pridružio i mladi hrvatski igrač, Petar Brlek.

Foto: Petar Brlek

Popularni „Pero“, kako ga nazivaju prijatelji, napravio je veliki transfer ovog ljeta kada ga je Genoa dovela za dva milijuna eura iz Wisle Krakow. Karijeru je započeo u Slaven Belupu, a debitirao je kod trenera Roya Ferenčine, 21. svibnja 2011. godine u utakmici protiv Osijeka. Za Slaven je skupio 112 ligaških nastupa te postigao četiri pogotka. Nakon Slavena prešao je u Wislu Krakow za koju je igrao 43 puta i postigao deset pogodaka. Ovog ljeta doveo ga je, sada već bivši trener Genoe, Ivan Jurić, u transferu vrijednom dva milijuna i dvjesto tisuća eura. Do sada je za Genou skupio tri nastupa.

Kakav je osjećaj igrati u Italiji?

“U klub sam stigao prije tri mjeseca te se još prilagođavam talijanskom načinu života. Osjećam se jako dobro, treniramo jako dobro, ali nažalost rezultati su nam trenutno jako loši, ali vjerujem u momčad koja vrijedi više od trenutnog stanja“.

Možeš li usporediti sve tri lige u kojima si nastupao?

“Po meni, svaki prelazak iz lige u ligu bila je stepenica više. Karijeru sam započeo u Slaven Belupu te sam odigrao nekoliko sezona prije prelaska u Krakow. Mislim da su Hrvatska i Poljska dosta slične, odlične za mlade igrače, ali Poljska ipak ima bolju infrastrukturu te više publike na stadionima. Što se tiče Italije, ovo je ipak liga petica te je liga vrlo izazovna“.

Foto: Petar Brlek

Kako je na tebe utjecala promjena trenera?

“To je nogomet. Ako ne ide ekipi, prvi na meti je trener. Gospodin Jurić je jako cijenjeni u klubu te su cijelo vrijeme vjerovali u njega. Za mene osobno bio je jako dobar trener koji je pazio na svaki detalj. Sad je stigao trener Ballardini, imali smo nekoliko treninga. Na meni je samo da radim i da se pokušam izboriti za još veću minutažu kod novog trenera. Siguran sam da je pred nama svjetla budućnost jer ekipa stvarno dobro radi, ali nismo imali sreće u nekim utakmicama“.

Koji ti je najbolji trener u karijeri?

“Promijenio sam dosta trenera, a svaki je na svoj način ostavio traga na meni. Kao igrač, ne bih nikog izdvajao. Kod svakog sam trenirao i igrao najbolje što sam mogao u tom trenutku“.

Vidiš li se u A reprezentaciji?

“Hrvatska ima top igrače u top klubovima, pogotovo na mojoj poziciji. Ali budući da napredujem iz lige u ligu, te jako dobro treniram,  nadam se da ću postati standardan u klubu te se tako izboriti za poziv u budućnosti“.

Foto: Petar Brlek

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.