[Foto] Italija se uzalud nadala; Peru ipak putuje na Svjetsko prvenstvo!

[Foto] Italija se uzalud nadala; Peru ipak putuje na Svjetsko prvenstvo!

Istovremeno su se u Italiji nadali da bi, u slučaju diskvalifikacije Perua, upravo Azzurri dobili pravo nastupa na Mundijalu.

Foto: Svt.se

Unatoč tome što je Peru izborio Svjetsko prvenstvo u Rusiji sljedeće godine kroz dodatne kvalifikacije protiv Novog Zelanda, zbog uplitanja politike južnoamerička reprezentacija je bila pred diskvalifikacijom.

Naime, Paloma Noceda, peruanska političarka vladajuće opcije te predsjednica Odbora za poduku, mladež i sport, predložila je novi zakon prema kojem bi Peruanski nogometni savez postao dio nacionalnog Instituta za sport. Taj zakon se kosi s odredbama koje je postavila svjetska nogometna organizacija (FIFA).

FIFA ima nultu toleranciju prema uplitanju politike u nogomet, stoga je reagirala i od Peruanaca zatražilo službeno očitovanje.

Istovremeno su se u Italiji nadali da bi, u slučaju diskvalifikacije Perua, upravo Azzurri dobili pravo nastupa na Mundijalu. Podsjećamo, Italija je ispala od Švedske u dodatnim kvalifikacijama zbog čega će po prvi put nakon 60 godina propustiti nastup na Svjetskom prvenstvu.

Međutim, pod ogromnim pritiskom peruanske javnosti, Noceda je odustala od zakonske promjene.

“Žalosno je kakva se psihoza stvorila oko prijedloga promjene zakona o sportu. Da bi se svatko osjećao mirno, projekt će biti povučen. Plasirali smo se na Svjetsko prvenstvo uz mnoštvo napora i punog srca, svi ćemo u Rusiji navijati iz petnih žila”, napisala je peruanska političarka na Twitteru.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.