[FOTO] Kakav uspjeh! Samo deset momčadi Europe ima preciznija dodavanja od Riječana po minuti!

[FOTO] Kakav uspjeh! Samo deset momčadi Europe ima preciznija dodavanja od Riječana po minuti!

Svaka čast Riječani.

Prema međunarodnom centru za sportske studije CIES, otkriveno je koje momčadi u Europi imaju najviše preciznih dodavanja tijekom utakmica.

Istraživanje je provedeno u 53 zemlje članice Uefe, a aktualni prvak Hrvatske, Rijeka, zauzela je sami vrh. Pouzdanost ovog istraživanja potvrđuje i činjenica da su u popisu Top 100 klubova svi sudionici ovogodišnje osmine finala Lige prvaka.

Najviše preciznih dodavanja ima Manchester City, što ne čudi s obzirom da je Josep Guardiola preuzeo njihovu momčad. Oni imaju čak 685 dodavanja po utakmici, od kojih 89,4% točnih. Iza Građana su ostali Napoli, Paris Saint-Germain i Bayern, dok Top5 zaključuje Celtic. Slijede Šahtar, Barcelona, Arsenal, Krasnodar i dortmundska Borussia. Rijeka se nalazi na 24., a Dinamo na 25. mjestu.

Foto: Twitter.com / CIES

Međutim, kad se navedene brojke preračunaju u broj preciznih dodavanja po jednoj minuti posjeda, dolazi do promjene na vrhu. Tu je Napoli prvi s 18,8 točnih dodavanja po minuti, odnosno 1,6 više od Građana. Slijede Nice, Arsenal, PSG, Krasnodar, Barcelona, Real Madrid i Juventus, dok se na odličnom 11. mjestu nalazi Rijeka sa 16,1 preciznim dodavanjem po minuti.

Iza Riječana tako su ostala mnogobrojna velika imena, poput Celtica, Chelseaja, Borussije Dortmund, Benfice, Intera, Seville…

Foto: Twitter.com / CIES

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.