[FOTO] Mandžukić krenuo Ćorlukinim stopama i oprostio se od nogometne reprezentacije!

[FOTO] Mandžukić krenuo Ćorlukinim stopama i oprostio se od nogometne reprezentacije!

Marija više nećemo gledati u dresu Vatrenih.

Nogometaš Juventusa i osvajač srebrne medalje sa Svjetskog nogometnog prvenstva iz Rusije, Mario Mandžukić, od danas je odlučio reći konačno zbogom reprezentaciji.

Na svom Instagram profilu objavio je emotivno oproštajno pismo u kojemu se zahvaljuje svim navijačima na odlično pruženoj podršci kroz sve godine.

Mandžo je još 2004. godine zaigrao za U19 reprezentaciju, od 2006. do 2008. godine nastupao je za U21 reprezentaciju, a ima i jedan nastup u U20 reprezentaciji. Za Vatrene je igrao od 2007. godine te u 89 utakmice postigao 33 pogotka.

Njegovo cjelokupno priopćenje možete pogledati ispod:

Dragi navijači, uvijek sam više volio govoriti na terenu nego izvan njega. Stoga mi i ove riječi dolaze malo teže nego što mi je bilo uklizati protivniku ili istrčati sprint u 120. minuti. Teže, jer znam koliko radosti mi donose sva okupljanja, utakmice i pobjede. Teže, jer znam da je slušanje Lijepe naše prije utakmice najveća emocija. Teže, jer znam kakva je čast obući hrvatski dres i predstavljati svoju zemlju. Teže, jer znam da je ovo konačno i da nakon ovih riječi više nema povratka. Pa ipak, znam da je vrijeme baš za te riječi… Opraštam se od hrvatske reprezentacije. Koliko god me srebro napunilo novom energijom, ujedno mi je olakšalo ovu nemoguće tešku odluku. Doživjeli smo svoj san, napravili povijesni uspjeh i pritom osjetili nevjerojatnu ljubav navijača. Tih mjesec dana, kao i dočeci u Zagrebu, Slavonskom Brodu i cijeloj Hrvatskoj, ostat će najvažnija uspomena moje karijere. Bilo je to najljepše putovanje s reprezentacijom i najdraži povratak kući. Presretan sam, ispunjen i do neba ponosan na to srebro koje smo kovali godinama, kroz puno muke, truda, rada, razočaranja i teških trenutaka. Nema idealnog trenutka za odlazak. Da možemo, vjerujem da bismo svi nastupali za Hrvatsku dok smo živi jer većeg ponosa nema. No, osjećam da je za mene taj trenutak sada. Da sam dao najbolje od sebe, da sam dao doprinos najvećem uspjehu hrvatskog nogometa. Prije 14 godina, prvi puta sam kao juniorski reprezentativac obukao sveti dres. Od tada sam upoznao, igrao i radio s puno odličnih suigrača, izbornika, trenera i ljudi oko reprezentacije. Svi smo imali isti cilj – dati sve za uspjeh Hrvatske. Zahvaljujem svima, jer je svatko na neki način ostavio trag u mojoj karijeri. Na tom putu sa mnom su uvijek bili moji najbliži, kojima zahvaljujem na velikoj podršci. I na kraju, hvala navijačima. Nitko od nas nije savršen. Promašivao sam prilike, gubio lopte ili krivo dodavao. No, uvijek sam dao sve od sebe i ostavio srce na terenu. Hvala vam što ste to prepoznali i bili uz mene i reprezentaciju. Od danas, moje je mjesto s vama – među najvjernijim navijačima Hrvatske. Voli vas Mandžo ❤🇭🇷 #mm17🌪

Objavu dijeli Mario Mandžukić MM 17 (@mariomandzukic_official)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.